Vandaag: maandag 28 november 2022, Week 48
volle-maan-2021

Het duurt niet meer zolang en dan is er weer een volle maan. Maar wat is het eigenlijk en is het speciaal? Dat lees je hier.

Wat is volle maan?

Een volle maan ontstaat doordat de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Veel mensen denken dan ook dat dit maar een paar keer per jaar is en dat het best zeldzaam is. Dat is niet zo, een volle maan komt namelijk 13 keer per jaar voor wat neerkomt op minimaal een keer per maand. Men zegt dan ook dat de energie van de maan aan het water trekt wat op de aarde is. Dit heeft volgens hen ook weer invloed op de mens. Dit komt omdat de mens voor een groot deel uit water bestaat. Hierdoor wordt er ook aan onze energie getrokken.

Volle maan kalender

Zoals we hierboven zeiden komt Volle maan minstens een keer per maand voor. Als we kijken naar het afgelopen jaar kunnen we zeggen dat volle maan elke maand op een andere datum valt. Wat wel opmerkelijk is dat het wel altijd in de buurt is van elkaar. Bij Jaarkalender hebben we ook een volle maan kalender gemaakt. Hierdoor mis jij nooit meer een volle maan. Je kan er ook voor kiezen om je eigen kalender te maken. Je kan dan elke volle maan er inzetten maar ook de verjaardag van je beste vriend of vriendin, een ding weet je dan zeker je zal die dag nooit meer vergeten.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wanneer is het weer volle maan?

De eerste volle maan die we weer mee gaan maken is op 24 juni.  Het duurt nog wel even maar je wilt dit moment dan ook niet missen. Dit komt omdat je de volle maan goed kan zien. Niet omdat het een supermaan is maar nu de zomer er weer aankomt blijft het in de avond langer licht waardoor je de maan goed kan zien. Ook hebben wij nog een aantal leuke feitjes over de komende volle maan. De afstand tussen de maan en de aarde is dan 366.936 km. Wat is nou leuker dan in de avond buiten te zijn en samen met je dierbare naar de volle maan te kijken, precies niks.

Wat is een supermaan?

Wij zien je denken wat is een supermaan? Een supermaan is een volle maan die relatief dicht bij de aarde staat. Dit zorgt er voor dat de maan dan ook groter lijkt  dan andere volle manen. Dit is niet het enige effect wat je krijgt bij een supermaan. Hij lijkt dan ook veel meer licht te geven waardoor hij nog erger opvalt. De term supernaam bestaat dan ook nog niet zo heel lang.  Deze term is rond 2010 in de wereld gebracht en we gebruiken hem nog steeds, het dan ook best bijzonder wanneer er een supermaan is. Het komt namelijk niet heel vaak voor in een jaar. Dit jaar hebben we maar twee keer een supermaan gezien. Helaas zijn deze twee supermanen wel al geweest.