Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Hair day inhaakkalender

Een dag waarop kinderen zich volledig mogen uitleven met hun kapsel. Dat is Crazy Hair Day. Kleuren, strikken, glitters, hanenkammen en meer. Tijdens deze dag kan het niet gek genoeg.  

In het buitenland, en dan vooral Amerika, is Crazy Hair Day al echt een begrip. In Nederland nog niet, maar daar komt wat ons betreft snel verandering in. Want hoe heerlijk is het voor kinderen om het meest bijzondere, gekke of kleurrijke kapsel te bedenken? En er dan ook nog mee naar school te mogen! 

In Amerika is Crazy Hair Day een hele happening. Scholen en kinderdag verblijven houden de dag vaak in combinatie met een inzamelingsactie voor het goede doel. In Nederland zijn er ook verschillende scholen die de afgelopen jaren de media haalden met Crazy Hair Day. De reden waarom zij deze dag organiseerden? Nou gewoon, omdat het leuk is! En goed voor de creativiteit van kinderen natuurlijk. 

Crazy Hair Day: geen vaste datum

Crazy Hair Day is niet verbonden aan een vaste datum. De school of kinderopvang kan dus zelf bepalen wanneer deze dag gehouden wordt. Wat erg interessant is, is dat dit soort ‘gekke dingen’ heel goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek van de  Sheffield University (2015, red.) blijkt namelijk dat kinderen door dit soort grappen creatiever gaan denken en beter relaties kunnen onderhouden. Het is daarnaast goed om buiten gebaande paden te denken en te genieten van het leven. 

Inspiratie voor Gekke Haren Dag

Gekke Haren Dag, erg lekker bekt het niet, maar duidelijk is de strekking wel ?. Wie op zoek is naar inspiratie moet zeker een bezoekje brengen aan Pinterest. Van unicorn tot octopus en van kleurrijke hanenkam tot de beroemde Pipi Langkous vlechtjes. Mocht jij nou geïnspireerd zijn geraakt en binnenkort meewerken aan een Crazy Hair Day, stuur dan vooral jouw foto’s naar Jaarkalender. Plaatjes van het kapsel van jouw kind, een groepsfoto van een schoolklas, beelden van inspiratie die je online hebt opgedaan: het is allemaal meer dan welkom! 

Wil je meer lezen over leuke en bijzondere dagen voor kinderen?

Bezoek dan ook onze pagina over Sint Maarten, Halloween en natuurlijk Sinterklaas

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.