Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Tour de France: beste Nederlander

De Tour de France is een belangrijke wielerwedstrijd die al sinds 1903 wordt georganiseerd. Tijdens de Tour, in Nederland ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd, strijden honderden wielrenners van over de hele wereld om de felbegeerde truien die er te verdelen zijn, en uiteindelijk natuurlijk om de winst. De beste Nederlanders die ooit aan de Tour hebben meegedaan, hebben het soms ver geschopt. Zo is de Tour een aantal keren zelfs door een Nederlander gewonnen. Benieuwd naar de beste Nederlanders van de Tour de France? Lees dan snel verder. 

Welke Nederlanders hebben ooit de Tour de France gewonnen?

Over de beste Nederlanders die ooit meededen aan de Tour de France, wordt zelfs nu nog met lof gesproken. De winst is alweer een tijdje geleden, maar voor velen staat dit moment nog vers op het geheugen. Een van de beste Nederlanders die ooit meedeed aan de Tour, is Jan Janssen. Hij was ooit de eerste Nederlander die de winst van de Tour op zijn naam mocht schrijven. Omdat dit al in 1968 gebeurde, vergeet men vaak dat hij het goud voor Nederland won.

Een bekendere naam onder de beste Nederlanders die ooit aan de Tour de France meedeed, is Joop Zoetemelk. Hij kwam in 1980 als winnaar over de streep en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen namens Nederland. Helaas is dit de laatste keer dat Nederland het goud won in de Tour de France, en daarom wordt Joop Zoetemelk vaak beschouwd als de beste Nederlander die ooit aan de Tour de France deelnam.

De beste Nederlanders die aan de Tour de France meedoen

Ook nu pronkt Nederland met een team van absolute toppers als het gaat om wielrennen. In Nederland moeten de deelnemers van de Tour de France onder contract staan bij de ploeg van Jumbo-Visma. Deze ploeg omvat de beste Nederlanders die professioneel mee mogen doen aan de Tour de France. Nederland heeft een mannen- en een vrouwenteam. 

Het mannenteam

De beste Nederlander die aan de Tour de France meedoet in het mannenteam, is op dit moment Mathieu van der Ploeg. Ondanks dat hij de beste Nederlander is die meedoet aan de Tour de France, moet hij zich wel elk jaar kunnen kwalificeren. Naast Mathieu van der Poel bestaat het mannenteam waarschijnlijk uit de volgende wielrenners.

Tour de France: beste Nederlander

Het vrouwenteam

Ook het damesteam bevat de beste Nederlanders die mee mogen doen aan de Tour de France. Enkele grote namen strijden al jaren om de winst tijdens de Tour, waaronder Annemiek van Vleuten en Demi Vollering, die de overwinningen van de eerste en tweede Tour de France voor vrouwen op hun naam hebben staan. Naast deze twee, die de titel van beste Nederlanders van de Tour de France voor vrouwen mogen dragen, doen waarschijnlijk ook de volgende wielrensters weer mee.

Interessant om te lezen

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.