Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Waarom is het vieren van Carnaval leuk?

Van oorsprong is carnaval een volksfeest dat binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag valt voordat de vastentijd van 40 dagen begint. Echter is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot feest. Maar wat is er eigenlijk zo leuk aan dit feest? Dat lees je hier.

Carnaval is een groot verkleedfeest

Heel erg veel mensen vergeten dat Carnaval het grootste verkleedfeest van Nederland is. Carnaval is dan ook een goede reden om de verkleedkist helemaal opnieuw te ontdekken. Vier dagen lang mag je het dan ook zo gek maken als je zelf wilt. De zogenaamde modepolitie kijkt tijdens Carnaval ook niet mee dus je kan je helemaal gaan uitleven tijdens dit feest. Doe daarom ook gelijk je gekste outfit aan en zorg dat alle aandacht naar jou gaat.

Even geen werk tijdens Carnaval

We vinden het allemaal heerlijk om een paar dagen vakantie te hebben. Wanneer je Carnaval viert heb je dat eigenlijk ook. De rest van Nederland niet, maar jij wel. Dat is toch heerlijk? Onder de rivieren van Nederland zijn dan ook alle winkels dicht, de restaurants zijn ook gesloten. Er is niemand die ook maar iets van je verwacht en dat is toch heerlijk? Eigenlijk heb je gewoon een korte vakantie. Waarschijnlijk begin je nu ook wel te begrijpen waarom Carnaval zo leuk is. Wij in ieder geval wel!

Iedereen is gelijk onder elkaar

Het mooie aan Carnaval is dan ook dat iedereen gelijk is aan elkaar. Er wordt dan ook geen onderscheid meer gemaakt tussen de mensen die Carnaval vieren. Dat is dan toch ook heerlijk? Het maakt dan ook helemaal niet uit wat je beroep is, ben je nou burgemeester of ben je een vuilnisman? Het maakt allemaal niet uit tijdens dit feest. Iedereen is namelijk helemaal gelijk aan elkaar. Je kan dan ook geen status aflezen aan kleding of sierraden. Iedereen danst en proost namelijk met elkaar tijdens dit prachtige feest.

Buiten feesten met een polonaise

We zitten net weer in het nieuwe jaar en het is alweer tijd voor een groot feest. Dat klopt en het is ook nog eens buiten! Carnaval is namelijk het eerste buitenfeest van het nieuw jaar. Iedereen zit namelijk wel een tijdje in een dipje na de jaarwisseling, maar daar brengt Carnaval dan ook heel erg snel verandering in. Let dan wel op bij het uitkiezen van je outfit. Het kan buiten namelijk nog best wel fris zijn. Zorg daarom dat je, je goed gaat aankleden tijdens Carnaval. Wanneer je het wel koud hebt kan je natuurlijk altijd mee doen aan de polonaise. Iedereen wil namelijk wel aansluiten wanneer ze een polonaise voorbij zien komen. Daarnaast wordt je van bewegen ook warm en helemaal met de heerlijke muziek die altijd rond Carnaval gedraaid wordt. Volgens mij hebben we nu wel genoeg redenen gegeven waarom Carnaval zo leuk is. Wij vragen ons nu dan ook af of jij dit jaar mee gaat doen met Carnaval. Je krijgt zeker weten spijt wanneer je niet mee doet!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.