Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Vaderdag 2022

Vaderdag 2022 is op zondag 19 juni. Je hebt dus nog even de tijd om een mooi cadeau te kopen of maken voor de allerliefste pa(pa)/vader/oudeheer. We helpen je graag op weg met enkele tips zodat jullie vaders deze dag goed in het zonnetje kunnen zetten.

Welke vader is er niet gek op? We hebben het natuurlijk over uitslapen! Vaderdag is de uitgelezen dag om de ‘ouwe’ wat langer te laten liggen. En of hij die tijd nou daadwerkelijk gebruikt om te slapen of om bijvoorbeeld een goede film te kijken, het is heerlijk om de dag zo relaxed te beginnen. Hebben jullie meteen de tijd om een uitgebreid Vaderdagontbijt te maken. Want het is en blijft een feit: de liefde van de man gaat door de maag.

Ontbijt op bed tijdens Vaderdag

Maar wat is nou een echt lekker ontbijt op Vaderdag? Om even in de clichés te blijven -want we weten heus wel dat niet alle mannen graag uitslapen- een uitsmijter doet het (bijna) altijd goed! Gebruik hier lekkere stevige plakken vers brood voor die je even kort roostert. Besmeer de boterhammen vervolgens met (room)boter of mayonaise. Terwijl de twee, drie of zelfs vier eieren pruttelen in de pan, beleg jij het brood met ham en kaas. Schuif de roereieren vervolgens voorzichtig op de boterhammen en voeg wat zout en peper toe. En nu als de sodemieter naar de vader des huizes, want zo’n uitsmijter is zo koud.

Vaderdag zonder knutselwerkjes is geen Vaderdag

‘Papa is de coolste’ op een zelfgemaakt ijsje. ‘Pap, je bent op een toffe peer’ met een peer van papier-maché. Een wc-rol op geverfd karton met ‘kusjes van je kleine drol’. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de duizenden knutselwerkjes die online te vinden zijn voor Vaderdag. Met een beetje geluk hebben de kinderen op school iets gemaakt en anders is het natuurlijk ook leuk om thuis samen aan de slag te gaan. Want hoewel de kans redelijk groot is dat het knutselwerkje in een lade/doos/….. verdwijnt, is de trotse blik van kinderen op het moment van overhandigen iets wat je niet snel vergeet. Al oudere kinderen? Ook dan zijn dit soort knutselwerkjes een aanrader en vooral heel erg grappig ?.

Het ultieme cadeau voor Vaderdag ?

Wat is nou het allerleukste, origineelste en bijzonderste cadeau voor Vaderdag? Gaan jullie voor zijn favoriete parfum, een goed boek, een leuke gadget of misschien wel een sieraad? Natuurlijk hangt dit af van het budget dat je hebt en aan persoonlijke smaak… Maar misschien is het dit jaar juist wel leuk om in plaats van iets te geven, iets samen te doen. We hebben immers een aantal jaren ‘binnen gezeten’ en hoe heerlijk is het dat nu alles weer kan? Leuke uitjes zijn bijvoorbeeld de bioscoop, het zwembad of een museum. Maar je kunt ook denken aan een boottocht of toeren met de auto langs een zelf uitgestippelde route met bijzondere plekjes. Groot voordeel van een Vaderdag-uitje is dat je het qua budget zo gek kan maken als je zelf wilt. Of juist niet dus. En hoe fijn is het om samen wat te doen? Wij weten zeker dat dat meer dan gewaardeerd wordt door paps. Jaarkalender wenst jullie alvast veel plezier!

Wil je meer lezen over de geschiedenis van Vaderdag en de viering van deze dag in andere landen? Bezoek dan onze speciale Vaderdag pagina.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.