Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Valentijnsdag tijdens corona

Iedereen kent het wel, de dag van de liefde. Het is weer zover het is weer 14 februari of te wel Valentijnsdag. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven door bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten.

Geschiedenis van Valentijnsdag

Valentijnsdag is tegelijk met de feestdag van twee christelijke martelaren genaamd Valentinus. Dat deze dag op dezelfde datum valt heeft echter helemaal niks te doen met elkaar. Er bestaan namelijk verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Een van deze was de priester in Rome en een ander was bisschop in Terni, beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon. Maar over Sint-Valentijn is verder helemaal niks bekend. In de 18e eeuw werd bepaald dat het Valentijnsfeest op 14 februari gehouden werd, dit is gedaan om de oude Lupercalia, een Romeins vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno. Juno was de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk.

De bedrijven maken gebruik van Valentijnsdag

Je hebt er vast wel is ven gehoord, bedrijven die grote acties houden rondom Valentijnsdag. In de Verenigde Staten is het heel populair, uit commercieel oogpunt, begonnen met de nadruk van anonieme liefde naar liefde in het algemeen. Valentijnsdag is in België en Nederland, sinds de jaren 90 is het ook in Nederland een groot commercieel succes geworden. Zo hebben onder andere cadeauwinkels, boekwinkels maar natuurlijk niet te vergeten de lingeriewinkels en bloemenwinkels er vooral veel profijt van.

? Tip: Vind meer inhakers op onze inhaakkalender

Valentijnsdag vieren tijdens corona

Iedere man wil nu weten hoe je toch een geslaagde dag kan hebben met je geliefde, wij hebben een lijstje gemaakt die volledig corona proof zijn.

Bestel een high tea bij een restaurant in de buurt

Iedereen weet het wel, de restaurants hebben het sinds de eerste lockdown al heel erg moeilijk. Hoe leuk is het dan om samen met je geliefde een leuke high tea te houden en het restaurant te steunen, dat is toch helemaal top? Je kan er natuurlijk voor kiezen om voor het klassieke diner te gaan, maar je kan ook een keer iets anders doen. Vrouwen waarderen het namelijk enorm als je ergens veel moeite in stopt en niet iets standaards doet.

Maak een eigen picknick

Ga gezellig tijdens deze vervelende tijd picknicken. De tempratuur is niet ideaal vandaag maar het kan toch leuk zijn om lekker in het bos te gaan picknicken tussen de wilde dieren. Ook de sneeuw geeft nog een lekker romantisch sfeertje dat is toch altijd goed?

Boek een romantische hotel kamer

Deze tip zie je waarschijnlijk vaak voor bij komen een romantische hotel kamer. Door het corona virus zijn de zwembaden en de wellness helaas wel gesloten maar je dit geeft wel de kans om ultiem te genieten op je romantische hotel kamer. Je kunt eindelijke die roomservice ervaring krijgen die je normaal wat decadent vindt want veel hotel-restaurants brengen het diner nu op de kamer. Bovendien is een hotelkamer wel wat fijner dan je eigen slaapkamer waar je het afgelopen jaar al vast hebt gezeten. Je kan natuurlijk ook een bon geven om samen naar een leuk hotel te gaan als de maatregelen wat versoepeld zijn.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.