Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
10 mei moederdag 2020

Elke 2e zondag van mei (in 2025 op 11 mei) vieren we door het hele land Moederdag. Moederdag ♥️ valt dus elk jaar op een andere datum. De dag staat volledig in het teken van de moeders die wij allemaal zo waarderen. Daarom is deze dag het leven ingeroepen om de moeders en oma’s een keertje in het zonnetje te zetten. Na Moederdag volgt Vaderdag.

Moederschap 

De Moederdag is het leven ingeroepen om het moederschap te eren. De dag staat volledig in het teken van de moeders. Dat gaat om jonge moeders maar ook om moeders die inmiddels al oma zijn. Tijdens deze dag worden de vrouwen verwend door hun echtgenoot en kinderen. Allemaal om te laten blijken dat we onze moeders waarderen zoals ze zijn en wat ze allemaal voor ons doen. 

De hele wereld

Over de hele wereld wordt er Moederdag gevierd. dit is echt niet over de hele wereld op de zelfde datum. In de meeste landen wordt Moederdag gevierd in maart, april of mei. Van oorsprong is Moederdag iets van de Griekse cultuur. In principe werd er op die antieke Moederdag maar 1 moeder geëerd. Dat was Rhea, de moeder der goden. In de 19e eeuw introduceerde Amerika de Moederdag in het land. In Nederland vieren we Moederdag nog helemaal niet zo lang. In 1924 kwam de feestdag overwaaien vanuit Amerika. Een jaar later, in 1925, vierden we in Nederland voor het eerst Moederdag. Op dit moment vieren de meeste landen Moederdag om alle moeders in hun land in het zonnetje te zetten.

Geschenken 

Op Moederdag proberen we onze moeders zo veel mogelijk in het zonnetje te zetten. De meeste kinderen hebben op hun school al leuke knutselwerkjes in elkaar gezet, of er zijn cadeaus gehaald uit de winkels. De zondag zelf begint vaak met een lekker ontbijtje op bed of gewoon met het hele gezin gezellig aan de keukentafel. De cadeaus en werkjes worden aan de moeder gegeven. Daarna zullen de kinderen voor het grootste deel zorgen voor het huishouden, zodat hun moeder een keer wordt vrijgesteld van die taken en kan genieten van een heerlijke dag. 

2025 

Dit jaar kan Moederdag gewoon door gaan zoals het altijd gaat. Beginnend met een ontbijtje en gezelligheid samen in huis. Moederdag is en speciale dag speciaal voor de familie. Het zal dit jaar alleen wat lastiger worden voor om de moeders en oma`s te bezoeken die in een tehuis leven. Door de corona is het op dit moment niet mogelijk om ze te bezoeken. Maar dat betekend niet dat je niet aan ze denkt. Om de moeders in de tehuizen te laten weten dat je toch aan ze denkt kun je altijd een kaartje en/of een geschenkje opsturen of afleveren bij het thuis waar de oudere moeders leven. Daar zullen de ouderen van op knappen. Ook zou je met je gezin naar het tehuis kunnen gaan om vervolgens even te zwaaien of een praatje te maken via het balkon of raam. De afstand tussen deze oudere doelgroep bewaren is van groot belang. Dat moeten we respecteren. Nederlanders zijn creatief genoeg om ook de moeders in de tehuizen in het zonnetje te zetten. Zodat ook deze moeders een leuke dag beleven. 

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.