Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
neem je hond mee naar je werk dag

Onze hond is onze beste vriend. Op een normale werkdag laat jij je hond thuis achter op het moment dat je naar het werk gaat. De viervoeter zit dan de hele dag thuis te wachten tot dat jij weer thuis komt van het werk. Op de internationale neem je hond mee naar het werk dag, is het een andere dag dan anders.

21 juni 2020

In 2020 valt de “neem je hond mee naar het werk dag” op vrijdag 21 juni. Het gezelschap van een hond is fijn, ook op kantoor. Daarom is deze bijzondere dag, een internationale dag. Wereldwijd zijn er bedrijven die hun werknemers stimuleren om hun hond mee te nemen naar het werk. Er is bewezen dat een viervoeter op de werkvloer positieve effecten oplevert.

De hond

Niet elke hond is geschikt als kantoorhond. Op de werkvloer zullen de honden aandacht krijgen van veel verschillende mensen. De hond moet dus goed met de mensen overweg kunnen gaan met veel verschillende mensen. Het is daarom belangrijk dat de hond erg sociaal is. Daarnaast moet de hond ook rustig zijn en zichzelf kunnen vermaken. Je kan niet van iedereen verwachten dat ze de hond 24/7 vermaken aangezien er ook gewoon gewerkt moet worden.

Minder stress

Als er een hond op kantoor aanwezig is dan is dat goed voor je mentale gezondheid. Bij het zien of tijdens het aaien van een hond wordt je gedachte even verzet. Er wordt een gelukshormoon aangemaakt waardoor de stress wordt verminderd. Je bent dan beter in staat om met stressvolle situaties om te gaan.

Fysieke gesteldheid verbeterd

Als je aan het werk bent op het kantoor dan is de kans groot dat je de hele dag aan het werk bent. Zittend en kijkend naar een scherm. Je hond moet regelmatig even naar buiten om zijn behoeftes te doen. Een rondje wandelen zou ook voor jou goed zijn. Daardoor zal de mentale gezondheid stijgen. Ook het spelen met de hond tussen de werkzaamheden door zal de mentale gezondheid van jou en je collega`s verbeteren. De productiviteit, fitheid en de mobiliteit zal merkbaar verbeteren.

Verbeterende band

Een kantoorhond zorgt ervoor dat er een gezelligere en levendigere werksfeer ontstaat op de werkvloer. Daardoor zal de band tussen de collega’s verbeteren. Daarnaast zal de band met tussen jou en je hond ook verbeteren. Jij en je beste vriend zien elkaar de hele dag en zijn dan ook erg van elkaar afhankelijk. Je zult merken dat de hond jou steeds meer gaat waarderen en jij hem ook.

Goed overleg op de werkvloer

Voordat je je hond zomaar meeneemt naar de werkvloer is het natuurlijk wel belangrijk dat iedereen het er mee eens is. Overleg daarom altijd met de werkgever en andere werknemers of iedereen het er mee eens is dat de hond mee komt naar het kantoor. Als iedereen toestemming heeft gegeven en het er mee eens is dat de hond mee komt. Dan moet de werkvloer nog grondig bij langs gelopen worden. Zorg dat de vloer leeg is en dat er geen losse draden liggen. als dat allemaal geregeld is dan kan je de kantoorhond introduceren aan alle collega’s.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.