Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
oudejaarsdag 2020

Het einde van het jaar is bereikt. Vandaag is het 31 december dat betekent dat het vandaag de laatste dag van het jaar is. Door corona en het vuurwerk verbod is oudejaarsdag niet zoals we gewend zijn. Wij vertellen je hoe je toch een geslaagd feestje kan houden.

2020 was geen perfect jaar

Waarschijnlijk zal niemand 2020 een perfect jaar noemen. We hopen allemaal op een beter 2021. Veel mensen hebben ook al goede voornemens bedacht zoals veel gaan sporten, stoppen met roken en minder alcoholdrinken. Toch wilt iedereen wel een leuk feestje hebben en het jaar goed afsluiten. Daarom geven wij een paar tips om toch een leuk oudjaar te hebben.

Wel of geen mensen over de vloer?

Door de maatregel die gelden is het toegestaan om 2 mensen per dag langs te laten komen. Kies daarom de twee leukste vrienden uit. Wij snappen dat het erg moeilijk is om tussen al je leuke vrienden te kiezen maar het moet echt. Ook deze maatregel heeft een positieve kant. Je hoeft hierdoor niet uren lang in de keuken te staan. Normaal gesproken komen er misschien wel tien gasten langs in plaats van twee.

Samen genieten van de zelf gebakken oliebollen

De feestdagen draaien niet alleen om krijgen maar ook om geven. Sluit dit jaar daarom positief af en bied alle vrienden of buurtbewoners op afstand je zelfgemaakte oliebollen aan. Iedereen kan na dit vervelende jaar wel wat positiefs gebruiken en dit is een lief gebaar wat iedereen kan waarderen.

Groots online thuisfestival als afscheid van 2020

De overheid heeft special voor alle jongeren een groot online festival georganiseerd. We kunnen dit jaar natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dat dacht ook Maarten Schulz, de grondlegger van het online feestplatform Follow the Beat. Met ruim 40 streams brengt hij dit jaar met Oud & Nieuw heel veel artiesten en Dj’s samen op zijn platform. Denk bijvoorbeeld aan Sunnery James & Ryan Marciano, De Jeugd van Tegenwoordig, Suzan & Freek. Dit zijn geen kleine artiesten. Het leukste van dit online festival is misschien nog wel dat jij het gratis en voor niks, tot in de late uurtjes gratis vanuit je eigen huiskamer kan bekijken. Hoe vet is dat?

Activiteiten van de gemeenten

Het is handig om te weten dat de overheid geld heeft vrijgemaakt om activiteiten te organiseren voor jongeren, nu zij het zwaar hebben door de coronacrisis. De eerste acties voor jongeren zijn al van start gegaan. Ga naar internet en kijk wat jouw gemeente voor activiteiten organiseert. Er zijn ook veel andere partijen die evenementen organiseren zoals De Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Social Werk Nederland. Het doel achter dit evenement is om jongeren te motiveren om tijdens deze donkere wintermaanden lekker in beweging te komen en te blijven. Uit een onderzoek blijkt dat jongeren tijdens de coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Be part of De Winter Games en begin met 2021 met een goede start.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.