Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Tips voor een gezellige oud en nieuw

Het duurt niet meer zolang voordat het oud en nieuw is. Veel mensen weten dan ook niet hoe ze oud en nieuw het beste kunnen vieren dit jaar. Helaas is oud en nieuw dit jaar heel anders door corona. We tellen niet af tot 12 uur met een kamer vol vrienden of familie, maar we mogen dit jaar ook geen vuurwerk afsteken. Toch hebben wij een aantal tips hoe jij toch een gezellige oud en nieuw kan vieren. Je leest ze hier.

De coronamaatregelen die nu gelden

Voordat we tips gaan geven hoe je een leuke oud en nieuw kan hebben is het wel belangrijk om te weten wat alle regels zijn rondom het corona-virus. Momenteel mag je volgens de overheid maximaal 2 gasten per dag ontvangen. Voor buiten geldt ook een aantal van 2 personen. Jullie moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. En kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee voor deze regels. Als niemand klachten heeft, mag je dus met een select groepje mensen oud en nieuw vieren. Wel raad de overheid het aan om een test te doen om zeker te weten dat je geen andere mensen kan besmetten.

Thuis oud en nieuw vieren

Net zoals vorig jaar moeten we dit jaar oud en nieuw zoveel mogelijk thuis vieren. We hadden het dan ook allemaal graag anders gezien, maar dat is op dit moment niet mogelijk. We moeten dus erg creatief zijn om er toch een geslaagde dag van te maken. We mogen namelijk ook geen vuurwerk afsteken om het nieuwe jaar goed te beginnen. Wij zien je dan ook denken, wat moeten we dan in hemelsnaam gaan doen de hele dag? Daarom hebben wij hieronder ene aantal leuke tips neergezet.

Organiseer een spelletjesavond

Wat is er nou leuker dan gezelligheid? Helemaal niks toch? Wat is er nou leuker dan een spelletjesavond te organiseren? Je hebt namelijk tijdens oud en nieuw alle tijd om de leukste spelletjes te spelen. Je mag dit uiteraard ook doen met twee mensen die je helemaal zelf mag uitnodigen. Dat mag namelijk volgens de corona maatregelen. Haal dus die grote stapel spellen uit de kast en zet wat lekkere snacks klaar voor een heerlijke spelletjesmarathon.

Videobellen om 24:00

Het is misschien niet zo leuk dan voorgaande jaren, maar oud en nieuw vieren met alleen je gezin is wel hele erg coronaproof. Wij snappen dan ook dat het wel even leuk is om contact te hebben met andere mensen. Dan is videobellen natuurlijk een goede oplossing. Maak daarom een planning met iedereen die je wil bellen. Je zal dan zien dat de avond dan toch nog vol gezelligheid zit ook al had je dat nog niet verwacht. Je kan het videobellen natuurlijk ook doen tijdens het spelen van een spel. Je kan er ook voor kiezen om samen met andere mensen een online spel te spelen. Dan ben je namelijk ook niet helemaal alleen tijdens oud en nieuw. En je houd je ook aan alle maatregelen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.