Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
herfstvakantie 2022

In Midden-Nederland zijn de scholen vorige week weer begonnen. Noord-Nederland is vandaag aan de beurt en Zuid-Nederland heeft nog een week te gaan… De zomervakantie is (bijna) geweest! Terug naar de realiteit dus. En dat is best een beetje lastig nu het buiten nog ruim dertig graden is. Gelukkig duurt nog het nog maar 47 dagen voor de regio Noord tot de herfstvakantie! 

Herfstvakantie. We snappen goed dat je daar nu helemaal nog niet aan wilt denken. Want die zomervakantie vloog dit jaar wel heel snel voorbij. Gelukkig kunnen we nog even genieten van het lekkere weer. Of kun jij niet wachten op het moment dat de temperaturen dalen? 
Dat we weer richting de herfst gaan, wordt ons in ieder geval overal duidelijk gemaakt. Want wat is het buiten snel donker ’s avonds… Ook hangen kledingwinkels al weer vol met de wintercollectie. En, ze zijn er elk jaar eerder, de eerste supermarkten verkopen al pepernoten…

De zon opzoeken in de herfstvakantie van 2022?

Hoewel je het nu buiten misschien iets te warm vindt, kunnen we ons goed voorstellen dat je in oktober weer snakt naar de zon. Maar waar is het dan mooi weer? Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 21 graden zijn zowel het Italiaanse Sicilië, het Franse Corsica en de Algarve in Portugal aanraders. Nog niet warm genoeg? Dan is een retourtje Caribisch gebied vast iets voor jou.  

Chaos op Schiphol verwacht tijdens herfstvakantie

Houd er wel rekening mee dat er ook tijdens de herfstvakantie nog chaos wordt verwacht op Schiphol. De luchthaven laat tijdens die weken namelijk ook een maximaal aantal reizigers toe (in oktober zijn dat er 69.500, red.). Dit maximum aantal reizigers heeft alles te maken met het personeelstekort waarmee Schiphol kampt. Hoewel er inmiddels veel nieuwe beveiligers werken op de luchthaven, duren de veiligheidscontroles in oktober langer. De reden? Mensen dragen dan meer kleding door de kou. De kou inderdaad, brrrrr… Gelukkig is het de komende weken nog heerlijk in Nederland. Geniet ervan! 

Benieuwd wanneer het in jouw regio herfstvakantie is?

Je leest het op onze pagina Herfstvakantie 2022 en meer

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.