Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
wereld Afrikadag 2021

Vandaag is het Wereld Afrikadag, dit is waarschijnlijk een dag die je nog niet vaak voorbij hebt horen komen. Daarom vertellen wij jou wat Wereld Afrika Dag is en waarom het georganiseerd wordt.

Wat is Wereld Afrikadag?

Wereld Afrikdag is al ruim 25 het evenement dat Nederland heel even veranderd in Afrika. Jaarlijks trekt dit evenement zo’n 1500 bezoekers, er kom dan sprekers van binnen- en buitenland, een heleboel vrijwilligers en meer dan 40 organisaties die mee helpen aan dit prachtige evenement. Dit samen maakt Afrikadag het grootste publieksevenement over Afrika. Sinds 2012 is dit evenement ook uitgebreid. Bij het evenement hoort nu namelijk ook een afterparty. Tijdens deze afterparty kan je dan ook genieten van grote muzikale talenten en ondertussen genieten van een heerlijke Afrikaanse maaltijd. Dit evenement is dan ook erg belangrijk omdat het Afrikaanse continent steeds populairder worden. De landen in Afrika zijn dan ook volop aan het ontwikkelen en trekken aan de wereldwijde economie. Er komen dan ook steeds meer producten uit Afrika naar Nederland en alle andere landen in de wereld. Dat gebeurt natuurlijk ook andersom. Zo komen wij met onze technologische ontwikkelingen en kennis naar Afrika om daar de levens omstandigheden beter te maken en efficiënter te werken. Een ander dingetje wat steeds beter wordt in Afrika is de zorg. Als je de naam Afrika hoort hoor je ook veel mensen zeggen dat de EU moet stoppen met het ondersteunen van deze landen. Volgens hen kost het namelijk alleen maar geld en levert het uiteindelijk niks op. Dat is dan ook niet zo. Door dat veel landen Afrika steunt krijgen wij er ook weer goede dingen van terug. Denk bijvoorbeeld aan de gewassen die hun kunnen verbouwen. Wij willen daar natuurlijk ook allemaal van kunnen eten.

Hoe verloopt Afrikdag 2021?

Het coronavirus heeft al veel invloed op ons leven gehad het afgelopen jaar. Ook dit evenement wordt weer in de weg gezeten door het vervelende virus. Door het coronavirus is Afrikadag 2020 ook  niet doorgegaan. Doordat het virus er op dit moment ook nog is heeft het dit jaar ook weer invloed. Daarom kan je het beste de website van Afrikadag in de gaten houden. Het kan namelijk doorgaan, maar het kan ook afgelast worden. Het is op dit moment een erg twijfelgeval. Normaal gesproken wordt het evenement altijd ingedeeld in 4 rondes. De eerste ronde is de grand opening van Afrikadag. Na de opening komen we aan bij de eerste officiële ronde. Tijdens deze rondes worden er allemaal verschillende activiteiten georganiseerd. Als we kijken naar de laatste jaren worden er altijd wel debatten over een bepaald onderwerp gevoerd. Vorig jaar was er ook een activiteit waar je een film kon kijken en verschillende theatervoorstellingen. Al deze activiteiten staan dan ook in het teken van Afrika, de kans is dus erg klein dat je ooit iets gezien hebt wat er op lijkt. Het kan daarom best leuk zijn om je een keer aan te melden. Er zal dan ook een hele wereld voor je open gaan.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.