Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
De dag van de checklist

We hebben er allemaal wel eens last van gehad, het vergeten van taken die we moeten uitvoeren tijdens ons werk. Weet jij al wat de oplossing is? Wij wel een goede checklist!

De voordelen van een checklist

Eigenlijk is een checklist heel erg simpel. Een checklist is een lijstje van taken die jij op een bepaald moment moet uitvoeren. Of het nu gaat om je koffer inpakken, je huis schoonmaken of juist de taken die je op je werk moet doen. Het maakt niet uit. Een checklist is handig voor iedere activiteit die je absoluut niet mag vergeten. Veel mensen willen nooit een checklist maken, maar wanneer ze eenmaal een checklist gebruikt hebben willen ze nooit meer zonder.

Checklists besparen veel tijd

Het is heel erg menselijk om dingen te vergeten. Hoe kan je dat tegengaan? Precies, door een checklist te gebruiken. Wanneer je een checklist gebruikt weet je namelijk precies wat je nog moet doen of moet pakken. Wanneer dat niet het geval is moet je eerst nadenken of aan je familie, vrienden of collega’s vragen. Dit kost natuurlijk heel erg veel tijd. Wanneer je bijvoorbeeld een deadline hebt gemist omdat je een bepaalde taak vergeten bent moet je een nacht doorwerken om toch die deadline te halen. Dat wil natuurlijk niemand. Je kan dit dan ook voorkomen door een checklist te maken waardoor je vervolgens weer tijd bespaart.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Maak geen fouten door een checklist te gebruiken

Iedereen heeft het tegenwoordig heel erg druk op zijn of haar werk. De kans dat je wel eens iets vergeet door de drukte of juist fouten maakt is dan ook heel erg groot. Helemaal wanneer je ook nog eens onder druk moet presteren. Wanneer je gebruik maakt van een checklist verklein je deze kans enorm. Dat komt namelijk omdat je precies op je checklist hebt staan wat je allemaal moet doen voor een bepaalde klant of voor het inpakken van je koffer. Je zet er bijvoorbeeld op dat je  absoluut niet je paspoort mag vergeten wanneer je op vakantie gaat. Je kan namelijk niet zonder paspoort op vakantie.

Checklists geven je rust

Waarschijnlijk heb je het wel al een keer eerder gehoord dat een schoon bureau heel erg veel invloed heeft op je prestaties op de werkvloer. Een checklist  is dan ook een belangrijke factor om goed te kunnen werken. Wanneer je gebruik maakt van een checklist blijft je denkvermogen namelijk in goede staat. Door goed na te denken, kun je overal een oplossing voor vinden. Maar over iets denken, is iets anders dan aan iets denken. Wanneer je zonder checklist werkt moet je de hele tijd aan iets denken. Dat gaat vervolgens ten koste van je denkvermogen. Als mens kan je ook maar een paar dingen tegelijkertijd onthouden. Als je geen checklist hebt, ben je voortdurend in je hoofd aan het herhalen wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Wanneer je gebruik maakt van een checklist is dat niet het geval. Je bent dan ook veel rustiger in je hoofd waardoor de kwaliteit van je werk ook omhoog gaat. Genoeg redenen dus om een checklist te gaan gebruiken.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.