Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Dag van het Park 2021

Iedereen wel eens in het park geweest om te genieten van de mooie natuur in zijn of haar park. Veel mensen worden dan ook erg blij van natuur, maar is het ook gezond en waarom wordt deze dag georganiseerd? Wij vertellen je het in deze blog.

Wat is het doel van deze dag?

De Dag van het Park wordt georganiseerd om op een positieve manier aandacht te vragen voor het groen in de stad. Naast dat het er leuk uitziet heeft het ook echt een functie natuur heeft namelijk veel invloed op ons lichaam. Naast dat deze dag aandacht vraagt voor het groen in de stad is er ook de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met het park in je directe leef omgeving. Daarom raden wij je aan om tijdens het mooie weer van vandaag toch even een kijkje te nemen in het park. Je zal dan ook zien dat het toch erg leuk kan zijn dan je denkt.

Hoe belangrijk is een groene omgeving voor mensen

Naast dat groen in de stad een positief effect heeft op het milieu heeft het ook veel invloed op mensen. Mensen worden namelijk ook gezonder wanneer er veel groen om zich heen is. Een ander voordeel van groen in de stad is dat mensen er ook nog is vrolijker van worden. Daarom zie je ook dat veel mensen tijdens het mooie weer ook naar het mooie park in plaats van naar het balkon van hun appartement. Het mooie van groen in de stad is dan ook dat het eigenlijk alleen maar positieve effecten heeft op ons en de wereld. Er bestaan bijna geen negatieve gevolgen van het hebben van groen in de stad. Het enige wat nadelig kan zijn is het beetje onderhoud wat er nodig is.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Dag van het Park gaat digitaal

Zoals iedereen wel weet is het erg lastig om evenementen te organiseren tijdens deze tijd waar corona nog deels ons leven bepaald. Doordat het erg lastig is om evenementen te organiseren tijdens deze tijd heeft de organisatie ervoor gekozen om het evenement digitaal te gaan doen. Doordat het evenement digitaal is kunnen er ook geen activiteiten worden georganiseerd in een van de parken in Nederland. Daarom hebben ze iets anders bedacht. Alle deelnemende verenigingen kunnen een promotievideo inleveren die de organisatie tijdens deze dag op verschillende manieren onder de aandacht gebracht zal worden. 

De overheid investeert in groen

Als we kijken naar de afgelopen jaren kunnen we met zekerheid zeggen dat de overheid het erg belangrijk vind om groen in de stad te hebben. Dit komt omdat er veel voordelen aanzitten en het milieu een steeds grotere rol gaat spelen in ons land. De overheid kiest er dan ook voor om veel parken een goede onderhoud beurt te geven. Het drukst bezochte park in Nederland is dan ook als eerste aan de beurt. In totaal wordt er 7,4 miljoen euro uitgetrokken om twee parken in Amsterdam een goede onderhoudsbeurt te geven. Hierdoor kunnen we straks massaal genieten van groen in onze mooie hoofdstad.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.