Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
huisartsen dag

Vandaag is het de dag waarop nationaal aandacht wordt gevraagd voor misschien wel een van de belangrijkste mensen in de zorg.  Maar waarom is deze dag er eigenlijk en hoe belangrijk is een huisarts voor ons? Je leest het hier in deze blog.

Hoe belangrijk is de huisarts?

De huisarts is eigenlijk best belangrijk voor ons. De mensen in Nederland vinden dan ook dat huisartsen op de eerste plaats deskundig en betrokken moeten zijn en daadwerkelijk hun patiënten echt goed kennen. Het moet dus niet zo zijn dan de patenten zich een nummer voelen maar er moet echt een band zijn met de huisarts. Huisartsen zijn er dan ook niet alleen om je te helpen als je klachten hebt maar je kan juist ook een erg goed gesprek met ze hebben. Zo kan je het bij de huisarts hebben over je gezinssituatie en over andere dingen in het leven. De huisarts kan dan ook bijna overal wel bij helpen. Tuurlijk, huisartsen hebben veel medische kennis en vaardigheden om je te helpen bij je gezondheidsklachten, maar ze zijn er ook voor je als je ergens anders last van hebt. Het is dan ook belangrijk dat je wel onthoudt waar de huisarts eigenlijk voor bedoeld is en dat je niet alleen maar voor gezinsproblemen of als je last hebt van financiële problemen op bezoek gaat naar de huisarts. Het kan dan wel een keer ter sprake komen maar het moet niet een gewoonte worden. Als iedereen dit in Nederland zal gaan doen krijgen de huisartsen het gewoon heel erg druk. We moeten eenmaal zuinig omgaan met de huisartsen die we op dit moment hebben. Koesteren dus.

De huisarts is goedkoop

Het klinkt misschien gek, zorg goedkoop? Ja! De huisarts is eigenlijk best goedkoop voor wat hij of zij allemaal kan. De huisarts kan bijna alle gevallen voorkomen dat de patiënt naar een andere duurdere zorgverlener moet. Ruim 95% van alle gevallen handelt een huisarts zelf de klacht helemaal af. en de huisarts zorgt er daarmee ook nog voor dat de kosten van de zorg niet zo hoog worden. Dat is toch ook prettig? Jij bent van je klachten af terwijl je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De totale huisartsen zorg in Nederland is dan ook maar slecht 6% van de totale zorgkosten in Nederland. De prijs kwaliteitsverhouding is dan ook erg goed. Gemiddeld krijgen de huisartsen in Nederland een 8,2 voor hun werk. Iets waar we als Nederland echt trots over mogen zijn.

Huisarts worden

Wil jij graag je steentje bijdragen in de zorg van Nederland? Ga dan leren om huisarts te worden. Naast er een te kort is in Nederland aan zorgverleners is het ook een mooie kans om ons land nog mooier te maken dan het al is. Hoe leuk is het om mensen blij te maken en te helpen met hun problemen. Tevens krijg je ook nog is een leuk salaris. Je moet er dan wel even voor leren, maar dan heb je wel iets waar je trots op kan zijn!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.