Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
kiss up dag

Zoveel mensen, zoveel meningen. Helaas ontaarden meningsverschillen en misverstanden vaak in ruzies en conflicten. Daardoor zijn er helaas veel mensen die geen contact meer hebben met hun ouders, kinderen, broers, zussen en beste vrienden. En dat terwijl dát de mensen zijn die ons het meest dierbaar zijn. Tijd om het goed te maken! Dat kan op 25 augustus: Kiss And Make Up dag!

De geschiedenis

De bedenkers van Kiss And Make Up dag wilden aandacht voor dit grote menselijk probleem: we lossen intermenselijke conflicten niet op, waardoor kostbare vriendschappen en banden verloren gaan. Veel mensen lopen namelijk liever voor hun problemen weg. Kop in het zand, struisvogelpolitiek. Een probleem dat je niet ziet, is een probleem dat niet bestaat. Het is tijd om bewust te focussen op het bijleggen, in plaats van te focussen op gekwetste gevoelens. Het zou zonde zijn om waardevolle vriendschappen en familiebanden vanwege relatief kleine conflicten verloren te laten gaan. Waar een probleem is, is een oplossing! Op 25 augustus kun je extra stilstaan bij de oplossing.

Vergeven en vergeten

Bij veel problemen tussen mensen zit het gevoel in de weg. Soms zijn het kleine irritaties die bij elkaar opgeteld zijn en ertoe hebben geleid dat iemand klaar is met een persoon. De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De makkelijkste manier om hier een eind aan te maken is door te vergeven en te vergeten. Niet meer over praten, we beginnen met een schone lei. Maar dat is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Ze moeten leren vergeven!

Bijleggen

Sommige problemen los je niet op met een aai over de bol. Zulke problemen moet je uitpraten, en dat kost tijd. Maar dat is altijd beter dan ervoor weglopen. De insteek van bijleggen moet altijd zijn: proberen vrede te krijgen. Niet: je gelijk proberen te halen halen. Dus misschien moet je sorry zeggen voor wat je gedaan hebt. Daarmee kun je het makkelijker maken voor je vriend, vriendin of familielid om je te vergeven. Maar misschien heb je het gevoel dat jij niks verkeerd hebt gedaan. Dan is het nu de tijd om niet koppig te zijn. Als je iemands gevoel erkent, zal hij veel meer openstaan voor verzoening.

Sorry zeggen

Een bekende zanger zong ooit: Sorry seems to be the hardest word. En dat klopt, het lijkt voor sommigen het moeilijkste woord te zijn dat er is. Veel mensen denken dat sorry zeggen een teken is van zwakte. Maar zie het als een teken van kracht. Het is juist sterk om de schuld op je te nemen, als dat betekent dat je daarmee de gekwetste partij kunt kalmeren. Natuurlijk moet het excuus dat je maakt, oprecht zijn, zodat je geloofwaardig bent. Een oprecht excuus kan veel doen.

Elke dag Kiss And Make Up dag

Het zou natuurlijk het mooiste zijn als we elke dag ruzies en conflicten zouden kunnen bijleggen. Het voorkomt een hoop negatieve energie en je loopt geen mooie vriendschappen mis. Maar als het je niet gelukt is om al je conflicten op te lossen, dan is 25 augustus de dag om aan de slag te gaan. Stap over je gevoel heen en probeer weer gezellig te worden met iedereen!

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.