Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Olympische Spelen: wat te doen in Parijs?

Vraag je je het volgende af over de Olympische Spelen: wat is er te doen in Parijs? Tijdens dit evenement strijden atleten vanuit de hele wereld om de felbegeerde Olympische medailles. Dit sportevenement wordt om de twee jaar georganiseerd, afwisselend in een zomer- en een wintervariant. Ook dit jaar zullen de Spelen weer plaatsvinden, ditmaal in Parijs. Tijdens deze zomerspelen, worden er 28 sporten beoefend, met aanvullend vier speciale sporten (breaking, sportklimmen, skateboarden en surfen). 

Hoewel de Spelen natuurlijk in het teken staan van sportwedstrijden, zijn er ook genoeg andere activiteiten in de organiserende stad. Elk jaar zorgt het Olympisch comité van de stad namelijk voor een waar spektakel voor bezoekers en toeschouwers. Ook Parijs heeft dit jaar een uitgebreid programma voor bezoekers. Stel je jezelf elk jaar de vraag: Olympische Spelen; wat is er te doen in Parijs? Ontdek het in dit artikel.

De openingsceremonie

Dit jaar zal de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaatsvinden op de Seine. De 10.500 atleten die deze Spelen zullen vertegenwoordigen zullen dan, per land gegroepeerd, op 160 boten de Seine afvaren. Deze aftrap vindt voor het eerst buiten het stadion plaats. Om deze reden is de ceremonie dit jaar voor iedereen te bewonderen, en is er geen toegangskaartje nodig.

Wat is er tijdens de Olympische Spelen te doen in Parijs? Erg veel! Rondom de Seine zullen er activiteiten worden georganiseerd tijdens de openingsceremonie. Zo zullen er langs de routes optredens zijn van acrobaten, kunstenaars en muzikanten, wordt het Bassin de la Villette tijdelijk omgetoverd naar een stadsstrand en zal er op de Pont d’Iéna een waar slotspektakel worden gehouden, wanneer de laatste boot rond 23:50 deze plaats zal binnenvaren.

Olympische Spelen: wat te doen in Parijs?

Beleef de Olympische Spelen

Omdat de Olympische Spelen een razend populair evenement zijn, is het niet altijd makkelijk om een kaartje voor je favoriete sportwedstrijd te bemachtigen. Maar wees niet getreurd, want er zijn genoeg andere activiteiten in Parijs, waarbij je toch een beetje van de sfeer kunt proeven. 

Naast de openingsceremonie van de Olympische Spelen, wat is er nog meer te doen in Parijs? Een van de populairste evenementen, zal dit jaar de Ode aan de atleten zijn. Tijdens deze activiteiten kunnen fans zich verzamelen op de Place du Trocadéro, dat voor de Spelen is omgedoopt tot Champions Park. Elke dag na de Spelen, zullen de medaillewinnaars zich hier laten zien, zodat de fans ze toe kunnen juichen en bedanken.

Tijden en activiteiten

De Ode aan de spelers zal van 29 juli tot en met 10 augustus te bezoeken zijn tussen 16.30 en 23.30 uur. De entree is gratis. Er zullen voor de gelegenheid ook een aantal bands en artiesten optreden, er worden optochten georganiseerd en je kunt hier ook de wedstrijden live volgen op de grote videoschermen. 

Support de France Atleten in Club France

De verblijfplaats van de ruim 900 Franse atleten die aan de Olympische Spelen zullen deelnemen, zal dit jaar de Grande Halle van het Parc de la Villette zijn. Het doel is natuurlijk om hier de Franse sporters aan te moedigen, maar supporters van over de hele wereld mogen tot 8 september hier de sporters komen aanmoedigen. Ook zullen medaillewinnaars hier worden gehuldigd in openbare ceremonies. Ook worden er gratis introductielessen en demonstraties verzorgd.

interessant om te lezen

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.