Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
bananenbrood-dag

Je hebt er vast al eens van gehoord, bananenbrood. Bananenbrood is een type brood dat bereid wordt uit bananen in poedervorm, tarwe, water en natuurlijk ook water. Het is meestal een beetje vochtig, zoet en cakeachtig brood dat zonder gist of een ander rijstmiddel wordt gebakken, hoewel er ook wel recepten zijn waar een bananenbrood wel gerezen moet worden. Dit bananenbrood is dan zonder gist en hoestdrank.

Lees ook eens: Bananenbrood Dag ?

Wat is de geschiedenis van bananenbrood

Bananen bestaan al heel lang. Ze werden namelijk in 1870 geïntroduceerd in de verenigde staten, waarbij het enige tijd duurde voordat deze vrucht verwerkt in nagerecht. Het duurde wel even voordat bananenbrood de weg richting de kookboeken gevonden had. Bananenbrood kwam namelijk pas tegelijk met bakpoeder in de kookboeken terecht dat was namelijk in 1930. Het recept verscheen in het kookboek met de naam Balanced Recipes van de schrijver Pillsbury Company uit 1993. Toen bananenbrood in 1950 werd opgenomen in het originele Chiquita Banana’s Recipe Book werd het snel erg populair. Er wordt ook beweerd dat het moderne bananenboot werd ontwikkeld in bijkeukens met als doel het promoten van bakpoederproducten. Een combinatie van deze twee theorieën is ook mogelijk, namelijk dat bananenbrood is ontwikkeld in bedrijfskeukens en tegelijkertijd werd vermarkt als methode om overrijpe bananen te gebruiken. De kans is klein dat we er ooit nog achter gaan komen wat er nou precies is gebeurd en hoe bananenbrood nou zo razend populair is geworden.

? Tip: Vind meer inhakers op onze inhaakkalender

Verschillende bananenbrood variaties

Iedereen kent het wel, tegenwoordig worden er van een standaard recept veel variaties gemaakt die ook heel erg lekker zijn. Neem bijvoorbeeld pannenkoeken. Tegenwoordig worden ze gemaakt met appel, ananas, spek en nog veel meer verschillende dingen. Dit betekent dat we heel erg aan het proberen en experimenteren zijn in de keuken. Ook bij bananenbrood zijn al veel variaties bedacht en elke dag komen daar nog wel wat bij. Een paar van die voorbeelden zijn:

Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Het klinkt als een rare combinatie maar het schijnt heel erg lekker te zijn. Bananenbrood met pindakaas en chocolade. Voor als je wel wilt meegaan in de fitwereld, naar schijt hebt en pindakaas overal doorgeen wilt gooien omdat je het gewoon zo lekker vind. Wij snappen het volledig daarom is deze variatie ook zo populair. Dit bananenbrood is semi-gezond, iedereen weet natuurlijk wel dat pindakaas en chocolade prima kunnen, maar dan wel met mate. Soms heb je nou eenmaal dat je een extra beetje energie nodig bent, wil je het leven vieren of bedenk je dat noten en hele donkere chocolade prima kunnen en kun je dus prima dit overheerlijke bananenbrood maken.

Bananenbrood met mango

Iets heel anders dan bananenbrood met pindakaas en chocolade. Hoe je van een lekker fluffy en smeuïg broodje wat ook nog is zoet genoeg is en makkelijk te maken? Dan is dit bananenbroodje met mango helemaal iets voor jou! Dit broodje is ook nog eens gezond, precies wat wil je nou nog meer? Een ding is zeker. Ben jij opzoek naar een super moist broodje? Stop dan met zoeken want hier heb je hem al gevonden.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.