Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

Jazeker, hij bestaat echt: Bananenbrood Dag – een dag die helemaal in het teken staat van bananenbrood. Misschien ben je al bekend met deze lekkernij, misschien probeer je je er nog een beeld bij te vormen. Bananenbrood is een type brood dat met gestampte bananen of halve bananen wordt bereid. Verder wordt er suiker aan toegevoegd.

Wanneer Bananenbrood Dag? 🍌🍞

Bananenbrood Dag Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
Bananenbrood Dag 2024 23 februari 2024 vrijdag 8 142 dagen
Bananenbrood Dag 2025 23 februari 2025 zondag 8 508 dagen
Bananenbrood Dag 2026 23 februari 2026 maandag 9 873 dagen
Bananenbrood Dag 2027 23 februari 2027 dinsdag 8 1238 dagen
Bananenbrood Dag 2028 23 februari 2028 woensdag 8 1603 dagen
Bananenbrood Dag 2029 23 februari 2029 vrijdag 8 1969 dagen
Bananenbrood Dag 2030 23 februari 2030 zaterdag 8 2334 dagen

Bananenbrood staat bekend om zijn zoete en tamelijk vochtige karakter. Het zoete brood heeft veel weg van cake en valt bij talloze mensen in de smaak. Het wordt meestal gebakken zonder rijsmiddelen. Bananenbrood komt van oorsprong uit Amerika. Toch werd de vrucht pas in de jaren 1870 in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Pas in de jaren 30 van de vorige eeuw ging men banaan in nagerechten verwerken. Pas toen Bananenbrood als recept in 1950 in het originele Chiquita Banana’s Recipe Book stond, raakte het recept wijdverspreid (en ook in Nederland bekend).

bananenbrood dag

Daarom vieren we Bananenbrood Dag

Bananenbrood Dag is één van de vele feest- en themadagen die in de Verenigde Staten is geïntroduceerd en langzaam overwaaien naar de rest van de wereld. De dag wordt gevierd op 23 februari. Traditioneel gezien wordt bananenbrood gezien als dé methode om overrijpe bananen te verwerken zonder dat ze weggegooid hoeven te worden. Ook is bananenbrood bekend uit bedrijfskeukens, ter promotie van bakpoederproducten. In Nederland wordt bananenbrood in ieder geval steeds populairder. Dat vertaalt zich naar een groeiende interesse in Bananenbrood Dag. Voor bakkers is het de uitgelezen kans hun kunsten tentoon te stellen. Wat de origine van bananenbrood ook mag zijn, (bijna) iedereen is het er over eens dat het heerlijk is. Wie de uitvinder van het bananenbrood ook mag zijn: hartelijk bedankt!

De kracht van bananen

Bananen zijn supervruchten. Deze worden onder meer door topsporters veel gegeten. Bananen zijn lekker, hebben een prettige structuur en zijn bovendien bijzonder voedzaam. Wist je dat je ook beter gaat voelen van het eten van banaan? In de vrucht zit namelijk tryptofaan. Dit is een ‘geluk stofje’ dat je stemming positief beïnvloedt. In banaan zit niet alleen vitamine C, maar ook vitamine B, dat ervoor zorgt dat je hersenen en zenuwen goed werken.

Experimenteer er op los op Bananenbrood Dag

Bananenbrood Dag is dé dag waarop het grote bananenbrood receptenboek tevoorschijn gehaald mag worden. Voor bananenbrood zijn talloze recepten. Je kunt kiezen voor de klassieke variant, of er een unieke twist aan geven. Je zet de oven op 160 graden Celsius. Een elektrische oven kun je rustig richting de 180 graden zetten. Je bakt het bananenbrood in een cakeblik. Vet dit blik goed in en plaats een laag bakpapier op de bodem, zodat je het brood er goed af kunt halen. Je mengt boter, suiker en eieren tot een luchtig geheel en voegt vervolgens melk en vanille-extract toe. Vervolgens voeg je baking soda, bloem en een beetje zout toe. Bananen prak je met een staafmixer of vork. Als laatste voeg je dit bananenbeslag toe aan het mengsel. De baktijd bedraagt ongeveer 50 minuten. Een houten prikker dient schoon uit het brood te komen. Experttip: voeg frambozen en pure chocolade toe aan je bananenbrood.

⭐️ Tip: Onze inhaakkalender bevat nog veel meer leuke dagen!

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.