Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Ben jij al aan het voorbereiden voor Black Friday?

Het duurt niet meer zolang voordat het Black Friday is, toch vragen veel mensen zich nog af of Black Friday echt zo goedkoop is als we denken. Of gebruiken de webwinkels deze dag om ons voor de gek te houden? Dat lees je hier.

Early Black Friday deals

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat bedrijven ervoor kiezen om extra gebruik te maken van Black Friday. Je ziet dan ook dat steeds meer bedrijven meegaan doen aan Black Friday, maar ook dat ze Early Black Friday aanbiedingen gaan geven. Toch vragen steeds meer mensen zich af of het echt zo goedkoop is dan we denken. Je hoort namelijk steeds vaker in het nieuws dat. Bedrijven een soort van misbruik maken van deze dag om de prijzen hoger te maken waardoor er meer marge ontstaat terwijl ze de “aanbiedingen” adverteren als goedkoper terwijl dat eigenlijk helemaal niet aan de hand is. Daarom adviseren heel erg veel mensen je om goed onderzoek te doen na de aanbiedingen. Veel bedrijven maken de producten in de maanden voor Black Friday duurder zodat ze tijdens Black Friday extra goedkoop zijn terwijl dat eigenlijk niet is.

Hoe lang duurt Black Friday

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel erg makkelijk. Black Friday duurt 24 uur. Het begint dan ook midden in de nacht op vrijdag 26 november 2021 om 00:00 uur en eindigt om 23:59 uur op vrijdagavond. Maar de Black Friday acties zijn vaak nog wel wat langer geldig. De winkels willen je namelijk wel de kans geven om gebruik te maken van de hoge kortingen die zij op die dag hanteren. Teven helpt het ook weer bij het verhogen van de omzet. Op Black Friday is er één regel die winkels hanteren en dat is massa is kassa. Je hebt het waarschijnlijk wel al eens gehoord. Ze verdienen het dus niet op dat ene product maar juist op de massa die ze verkopen.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Soms begint Black Friday eerder

Zoals we hierboven al aangaven begint het officieel midden in de nacht. Toch zie je tegenwoordig dat heel erg veel winkels niet kunnen wachten met het uitrollen van de kortingen. Je ziet dan ook tegenwoordig steeds vaker dat veel winkels er voor kiezen om eerder te beginnen met Black Friday, maar ook langer doorgaan zijn veel winkels tegenwoordig niet vies van. Ze kiezen hier dan ook voor zodat ze maximaal gebruik kunnen maken van Black Friday. Je verwacht het namelijk niet, maar Black Friday wordt dan ook steeds populairder in Nederland. We weten allemaal wel dat het in Amerika al heel erg populair is, maar het komt dus ook steeds meer deze kant op waaien. Wij als Nederlanders zijn namelijk gek op kortingen, daar staan we dan ook heel erg bekend om. Doordat het steeds populairder wordt in Nederland kiezen ook steeds meer Nederlanders ervoor om te wachten tot Black Friday om eventueel een nieuwe telefoon of computer te scoren tijdens de hoge Black Friday kortingen en anders nog een poging te wagen tijdens Cyber Monday

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.