Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Bureau opruim dag

Stiekem hebben we allemaal een hekel aan de rommel die we op ons bureau hebben. Daarnaast is het ook niet prettig voor je collega’s die tegen al die rommel aankijken. Het is dan ook verstandig om hier wat aan te doen vandaag. Het is namelijk Bureau opruim Dag. Maar wat zijn de voordelen van een opgeruimd bureau? Dat lees je hier.

Je collega’s ergeren zich aan de rotzooi

Je moet op de werkvloer heel erg veel doen met je collega’s je hebt elkaar namelijk heel erg hard nodig. Het is dan ook niet de bedoeling dat je collega’s beïnvloed worden door de rommel die op jouw bureau ligt. Veel mensen raken namelijk geïrriteerd wanneer ze rommel zien, zeker wanneer zij zelf juist heel erg georganiseerd zijn. Het kan dus zijn dat je verhouding met je collega’s slechter wordt door de rommel die je op je bureau ligt. Zorg er daarom altijd voor dat je bureau netjes is aangezien je geen ruzie wil  met je collega’s. Daarnaast is het voor jezelf ook veel prettiger om aan een net bureau te werken. 

Je krijgt minder stress

Misschien weet jij het nog niet, maar veel rommel om je heen zorgt voor veel stress. De rommel zorgt er namelijk voor dat je steeds aan andere zaken denkt tijdens het werken. Wanneer je bijvoorbeeld allemaal papier op je bureau hebt liggen wordt je hier elke keer aan herinnert en dat is natuurlijk niet zo prettig. Wanneer je aan het werk bent wil je namelijk je goed kunnen focussen op het gene waar je mee bezig bent. Ieder stukje rommel dat op je bureau ligt kan je dan ook heel erg snel uit je concentratie halen en je herinneren aan bepaalde taken die je nog moet uitvoeren. Dit zorgt vervolgens weer voor veel stress. Je kunt rustiger werken door alle rommel op te ruimen. Je krijgt er dan niet alleen minder stress van, maar de kwaliteit van je werk gaat ook heel omhoog. Daar heb je dan niet alleen zelf een voordeel mee, maar je werkgever zal hier ook blij van worden. Dit is dan ook zeker een goede regel om je bureau altijd schoon te houden. Begin daarom ook vandaag met het opruimen van je bureau.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

De kwaliteit van je werk gaat omhoog

Zoals we hierboven al een beetje vertelden heeft rommel ook invloed op de kwaliteit van je werk. Uit verschillende onderzoeken is dan ook gebleken dat rommel op je bureau voor minder goede kwaliteit zorgt. Daarom zie je ook vaak dat werkgevers ervoor kiezen om een regel in te voeren waar alle werknemers aan het einde van de werkdag het bureau helemaal schoonmaken. Hierdoor kan je de volgende werkdag fris beginnen met een net bureau. Dit stimuleert dan ook je creativiteit, maar ook zeker de kwaliteit van het werk. Wanneer je de dag namelijk begint met een rommelig bureau wordt je steeds meer gedemotiveerd en dat wil je namelijk niet. Plezier in je werk is namelijk heel erg belangrijk. Begin het jaar dan ook goed met een opgeruimd bureau.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.