Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Dag van de betaalde liefde

Op 15 februari vieren we de Dag van de Betaalde Liefde. Die dag vieren sekswerkers hun rechten en laten zij zien dat sekswerk een vak is om trots op te zien. De dag van de Betaalde Liefde is een initiatief van PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers in Nederland.

Geweld tegen sekswerkers

De laatste jaren zien we vaak het geweld tegen sekswerkers in het nieuws voorbij komen. Uit allemaal verschillende onderzoeken blijkt dan ook dat het stigma op sekswerk goede veiligheidszorg in de weg kan staan. Sekswerkers kunnen zich geremd voelen in het benaderen van hulpverlening, politie en andere instanties in de veiligheidszorg. Dit geldt zeker ook voor het doen van aangifte. Een andere aan veilig is om te onderzoeken of het mogelijk is om een non profit bordeel te realiseren waar sekswerkers zelfstandig een ruimte kunnen huren. In dergelijke setting is beter om zicht op het ontstaan van eventuele misstanden. We kunnen het er dan ook allemaal wel mee eens zijn dat het niet nodig is om geweld te gebruiken tegen sekswerkers. Het is dan ook te erg voor woorden dat sekswerkers heel erg vaak geen maatregelen durven te nemen. We weten namelijk allemaal wel dat er heel erg veel geweld plaatsvind tegen sekswerkers. Daar wordt dan ook zeker aandacht aan besteed tijdens deze dag.

Impact van corona op sekswerk

We weten allemaal wel dat er heel erg veel bedrijven in Nederland zijn die aanspraak kunnen maken op financiële regelingen. Dit is voor heel erg veel legale prostituees in coronatijd niet mogelijk. Er zijn dan ook heel erg veel vrouwen die vanwege het gebrek aan vergoeding werkten tijdens de eerste en tweede lockdown werkte. Ook toen de maatregelen dat helemaal niet toestonden. Sommige legale sekswerkers kwamen door de maatregelen alsnog in de illegaliteit terecht. Bescherming door politie en overheid is dan ook minder goed mogelijk, omdat ze deels uit zich verdwijnen. Bovendien durven ze zelf vaak niet naar de politie te gaan. Dat vergroot de veiligheidsrisico’s die het beroep met zich meebrengt. En de kans op coronabesmettingen onder sekswerkers en hun klanten.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Maak op een leuke manier kennis

Naast het laten zien dat sekswerk een vak is om trots op te zijn zit er nog een idee achter de Dag van de Betaalde Liefde. Dat idee is dan dat mensen kennis kunnen maken met het vak op een leuke manier. Heel erg veel mensen schrikken en lachen nog om het vak terwijl het een heel erg leuk vak is. Er worden op deze dag dan ook allemaal dingen georganiseerd en heel erg veel sekswerkers trekken door het land heen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van wat de coronamaatregelen zijn. Heel erg veel mensen hebben op dit moment een verkeerd beeld van dit vak waardoor ze een vooroordeel hebben over dit vak. Daarom kiest PROUD er ook voor om mensen op een leuke manier kennis te laten met het vak. De sekswerkers zijn er dan ook van overtuigd dat je met een hele andere mening naar huis gaat wanneer je kennis maakt met het vak.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.