Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Dag van de vrachtwagenchaffeur

Wist jij al dat het 9 december de Dag van de Vrachtwagenchauffeur is? We kunnen dan ook wel zeggen dat deze dag helemaal in het teken staat van alle vrachtwagenchauffeurs en chauffeuses die wij in Nederland hebben, maar waarom is deze dag eigenlijk zo bijzonder? Dat lees je hier.

Wat is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar vrachtwagenchauffeurs zijn eigenlijk heel erg belangrijk voor ons land, maar ook voor de mensen. Nu vraag jij je misschien wel af waarom dat zo is. Een ding is zeker, zonder vrachtwagenchauffeurs stort de hele wereld in. Dit drukken wij dan ook niet overdreven uit. Wanneer er geen vrachtwagens meer rijden komt er geen nieuwe aanvoer in alle winkels en staat eigenlijk de hele wereld stil. We zijn dan ook altijd wel op een manier afhankelijk van de vrachtwagens die over de hele wereld  rijden. Iedere sector weet dat ook, van primaire tot tertiaire, ergens is via een diepe keten afhankelijk van vrachtwagens en hun chauffeurs. De organisatie vind dan ook dat we hier best eens bij stil mogen staan, en dat doen we op 9 december, tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Geschiedenis van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

De Dag van de vrachtwagenchauffeur is in 2019 opgericht. Dit was dan ook het eerste jaar dat deze dag echt gevierd werd. De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is dan ook opgericht door verschillende belangenorganisaties zoals TLN en VVT en door de vakbonden als de FNV en CNV. Het idee achter de Dag van de Vrachtwagenchauffeur is om aandacht te vragen voor de vaak opgewaardeerde rol van vrachtwagenchauffeurs. Heel erg veel mensen over de hele wereld kijken namelijk neer op de vrachtwagenchauffeurs terwijl ze eigenlijk heel erg belangrijk zijn voor ons, maar heel erg veel mensen beseffen dat niet. Naast het onderwaarderen van de vrachtwagenchauffeurs wil de organisatie ook laten zien dat de sector onder grote druk staat door automatisering. Dit speelt dan ook een grote rol tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeurs.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

De eerste editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Zoals we hierboven al aangaven het op 12 december 2019 de eerste editie georganiseerd. Dat was dan ook gelijk een heel erg groot succes. Op 12 december 2019 was er namelijk volop aandacht geweest voor de hardwerkende mannen en vrouwen die dagelijks achter het stuur zitten van de vrachtwagen. De organisatie was dan ook heel erg overdonderd door alle aandacht en publiciteit die er op 12 december plaatsvond. Zo waren er op verschillende megamasten langs de snelwegen, op Sky Radio, Radio 10, Radio 538, Veronica en Radio 2, maar ook zeker op een ral regionale radiozenders, in de dagbladen en op TV items als bij Hart van Nederland en het Jeugdjournaal heel erg veel activiteiten te zien. In totaal deden er ook zo’n 300 bedrijven me aan deze prachtige dag. Let op, dit waren alleen de bedrijven die zich aangemeld hadden voor deze dag. Uiteindelijk deden er veel meer bedrijven mee. De organisatie hoopt dat er dit jaar weer zoveel aandacht wordt gegeven aan deze dag. Wel is dat afhankelijk van de corona-maatregelen die op dat moment gelden.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.