Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Dag van het werkplezier in de zorg

We weten allemaal wel hoe de situatie in de zorg is op dit moment. Het is namelijk heel erg druk en heel erg veel operaties en dergelijke moeten afgezegd worden. Dat komt dan ook door het aantal besmettingen in Nederland. We werken er allemaal dan ook hard aan mee om het besmettingsaantal zo snel mogelijk naar beneden te krijgen, maar hoe zit het met het plezier in de zorg en waarom is deze dag zo belangrijk? Dat lees je hier.

Het idee van Dag van het werkplezier in de zorg

De Dag van het werkplezier is het moment om samen met collega’s en alle andere mensen in Nederland stil te staan bij het waardevolle zorgvak, juist in de coronatijd. Iedereen weet dan ook wel dat het in de zorg heel erg zwaar werken kan zijn. Helemaal tijdens de coronatijd. Zoals we hierboven al aangaven zijn er al hele erg veel mensen gestopt met het werken in de zorg. Hierdoor ontstaat er dan ook weer een te kort aan mensen waardoor de druk nog hoger wordt. Het is dus heel erg belangrijk dat de huidige mensen in de zorg plezier houden in het werk anders hebben we straks niemand meer. We mogen dan ook heel erg trots zijn en daarom dopen we deze dag een keer om tot Dag van de ode aan de zorg. In 2021 stond deze dag in het teken van respect voor de zorg. Deze dag van dan ook een heel erg groot succes. De organisatie hoopt dit jaar weer zo’n prachtige editie te mogen organiseren. 

Creëer meer werkplezier in de zorg

Veel zorgmedewerkers raken overbelast door de hoge werkdruk in de zorg. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk werkplezier te creëren in de zorg, maar hoe doe je dat eigenlijk? Daar hebben wij dan ook een aantal tips voor op een rijtje gezet. Je leest ze hieronder.

Doe waar je goed in bent

Doe waar je goed in bent als zorgmedewerkers. Dat geeft je namelijk energie en dan blijf je ook daadwerkelijke gemotiveerd en je houdt het werk beter vol. Je werkt met plezier met je cliënten en gaat met een voldaan gevoel naar huis. Dat moet je doel zijn, wanneer je dat doel behaald hebt zal je zien dat je meer plezier aan je werk hebt.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Zeg eens nee tegen je collega’s

We hebben allemaal wel eens een collega gehad die iedereen wil helpen en nog meer op zijn bordje te laten. Of ben jij zelf die collega? Het is heel erg belangrijk dat je ook als zorg medewerker nee kan zeggen. Wanneer je dit niet doet krijg je vanzelf veel te veel werk dat je eigenlijk helemaal niet aan kan. Wanneer dat het geval is ga je uiteindelijk ook je plezier verliezen in je werk terwijl je dat juist moet behouden. Waak er daarom ook altijd voor dat je wel je werk af kan krijgen en overleg goed met je collega’s. Iedereen moet namelijk wel zijn of haar plezier behouden anders hebben we in Nederland een groot probleem in de zorg. Plezier moet namelijk altijd op voorop staan.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.