Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

Drink Wijn Dag is een dag om niet uit het oog te verliezen. Bijna iedereen drinkt weleens een glaasje wijn en doet dat met liefde.

Wanneer is het Drink Wijn Dag? 🍷

Drink Wijn Dag Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
Drink Wijn Dag 2024 18 februari 2024 zondag 7 137 dagen
Drink Wijn Dag 2025 18 februari 2025 dinsdag 8 503 dagen
Drink Wijn Dag 2026 18 februari 2026 woensdag 8 868 dagen
Drink Wijn Dag 2027 18 februari 2027 donderdag 7 1233 dagen
Drink Wijn Dag 2028 18 februari 2028 vrijdag 7 1598 dagen
Drink Wijn Dag 2029 18 februari 2029 zondag 7 1964 dagen
Drink Wijn Dag 2030 18 februari 2030 maandag 8 2329 dagen

 Wijn is ontzettend veelzijdig: je hebt goedkope sloeberwijn tot jarenlang gerijpte kwaliteitswijnen. Kies voor witte wijn, rode wijn of port. Wijn drink je bij een heerlijk dinertje, bij een goede kwaliteitsmaaltijd of bij een samenkomst van vrienden of vriendinnen. Iedere speciale gelegenheid is een geschikte gelegenheid om wijn te drinken. Jaren geleden al is 18 februari in Nederland tot Nationale Wijn Drink Dag uitgeroepen. Deze dag is de dag waarop je je liefde voor wijn wereldkundig kunt maken.

Drink wijn dag

Hoe vier je Drink Wijn Dag?

Marketingtruc of echte feestdag? Dat laten wij even in het midden. Waar het vooral om draait, is dat je deze feestdag kunt inrichten zoals je dat zelf wilt. Waarschijnlijk heb je al een grote voorliefde voor wijn: anders zou je deze dag niet vieren. Drink Wijn Dag is natuurlijk ook de ideale dag om buiten je gebruikelijke ‘vijvertje’ te vissen. Altijd al een exclusief merk of super hoog aangeschreven wijntje willen proberen? Vandaag is de dag dat de kurk eraf mag. Wist je overigens dat schroefdoppen niet alleen veel handiger zijn, maar het aroma van de wijn ook nog eens ten goede komen? Kies een fles naar keuze, nodig vrienden, familie of kennissen uit en geniet met volle teugen van jouw flesje wijn. Het leven is kort: je moet het nemen zoals het komt. Je weet wat ze zeggen: ook het wijnglas is halfvol. Proost en op jouw gezondheid.

Meer dan een nationaal feestje

Nationale Drink Wijn Dag is niet een feestdag die alleen in Nederland gevierd wordt. Nee, zeker niet. In Amerika bijvoorbeeld kunnen ze er ook wat van. Zo hebben de Amerikanen zelfs een Facebookpagina aangemaakt (en daar ruim 150 duizend volgers op verzameld) in het teken van National Drink Wine Day. Een eigen website kan natuurlijk ook niet ontbreken. Nationale Drink Wijn Dag is van origine ook uit Amerika afkomstig. In Nederland heeft hij nog niet echt voet aan de grond gekregen, maar daar kan natuurlijk verandering in komen. Want laten we eerlijk zijn: wie is er niet op zoek naar een extra reden tot een groot feestje? Bovendien zullen er tal van slijterijen en wijnspeciaalzaken zijn die hier commercieel gewin in zien.

Begin je eigen traditie

Tradities stijf en ouderwets? Welnee. Je kunt een traditie beginnen wanneer je wilt. Zo ook de traditie om Nationale Drink Wijn Dag te vieren. Maak eens een Whatsapp groep aan met allerlei liefhebbers van wijn en kijk met welke ideeën jullie samen kunnen komen. Nationale Wijn Drink Dag hoeft niet per se uit te groeien tot nationale traditie die in alle hoeken en kieren van het land gevierd wordt: het kan ook jullie eigen traditie – jullie exclusieve feestje – worden. Als er iets leuk is, dan is het wel exclusiviteit. Kleinschalig vieren leidt tot groot plezier. Zoals gezegd, het is nooit te laat om een traditie te beginnen. Je moet het alleen even doen.

⭐️ Tip: Onze inhaakkalender bevat nog veel meer leuke en interessante dagen!

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.