Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Men Make Dinner Day

Ok. Heel bekend is deze dag niet. Maar daar komt wat ons betreft snel verandering in. Daarom delen we op Jaarkalender.nl enkele succesrecepten die bijna niet kunnen mislukken. Ruim op tijd voor donderdag 3 november: Men Make Dinner Day! Nu heb je uitgebreid de tijd om boodschappen te doen en de vrouw des huizes uit te nodigen voor een verrassend diner. Of de tweede man des huizes natuurlijk… In dat geval mogen jullie zelf uitvechten wie er achter het fornuis kruipt. 

Men Make Dinner Day is een bedenksel van de Amerikaan Sandy Sharkey. Volgens hem moet elke eerste donderdag van november in het teken staan van de man in de keuken. Op de website van National Men Make Dinner Day legt Sharkey uit waarom. “Deze dag is voor mannen die volledig verloren zijn in de keuken. Het is een dag om herinneringen te maken. Houd je gevoel voor humor en de koekenpan bij de hand en wie weet is dit het begin van iets moois. Een dag waarop de mensen van wie je houdt een door jou gekookte maaltijd krijgen.” 
De Amerikaan heeft twaalf regels opgesteld waar de man en zijn maaltijd aan moeten voldoen. Zo krijg je bonuspunten als je zelf een recept opzoekt/bedenkt. Ook is het verplicht om minimaal vier ingrediënten te gebruiken en, naast een vork, ook een andere keukentool. De barbecue is, helaas voor velen, verboden. 

Voor keukenprinsen-in-de-dop

Hoewel er natuurlijk genoeg mannen zijn die (heerlijk) kunnen koken, zijn er ook genoeg keukenprinsen-in-de-dop die wel wat tips kunnen gebruiken. Om alvast wat ervaring op te doen, adviseren wij dan ook om de recepten van Jaarkalender.nl te gebruiken. Het is bijna onmogelijk om deze te laten mislukken. Hieronder vind je een boodschappenlijstje voor tomatensoep, kaas-pesto-stengels en een heerlijke salade. Natuurlijk leggen we ook in begrijpelijke mannentaal uit wat je moet doen. 

Zelfgemaakte tomatensoep

Snijd de volgende groenten in stukken: 2 stukjes knoflook, een ui, een paprika en ongeveer een kilo tomaten. Vind een schaal die in de oven kan en gooi de groenten daar in. Werp er wat olijfolie bij en hussel de boel door elkaar. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Het mengsel kan nu in de pan (als je een staafmixer hebt) of in een grote blender. Mixen maar! In de pan voeg je water, een groentebouillon blokje en een blikje tomatenpuree toe. Ga uit van zo’n 600/800 ml water. Maar hier komt een beetje gevoel bij kijken. Het moet niet te waterig zijn, maar ook geen saus. Je kunt nu voor de smaak peper en zout aan jouw soep toevoegen. Proef vooral! 

Kaas-pesto-stengels

Snijd de bladerdeegvellen doormidden en draai beiden uiteinden in tegengestelde richting. Zo ontstaat er een soort gedraaide stengel. Smeer de stengel in met groene pesto en gooi er Parmezaanse kaas overheen. Met een lepel of zo’n speciale kwast uit de keukenla lak je de stengels vervolgens af met een geklopt ei. Leg de stengels op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven op 200 graden. Wel even controleren of ze knapperig genoeg zijn. 

Salade 

Je weet vast wel een beetje wat jouw tafelgast lekker vindt. Koop een zak sla, doe deze in een mooie schaal en voeg er vervolgens allerlei lekkere toppings aan toe. Tomaatjes, stukjes komkommer, een gekookte eitje, croutons, lekkere dressing en stukjes kip bijvoorbeeld. Of gerookte zalm, kappertjes, een uitje en avocado. Of wat te denken van carpaccio salade (win-win!) met Parmezaanse kaas snippers en een pesto dressing (beetje olijfolie bij een lepel pesto en tataaa). Kind kan de was doen.  

Boodschappenlijstje voor Men Make Dinner Day

Heel veel succes in de keuken en vergeet vooral niet jouw Men Make Dinner creatie met ons te delen!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.