Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
internationale capslock day

Whoop Whoop! Het is vandaag internationale capslockdag. De dag werd eigenlijk juist ooit in het leven geroepen als tegengeluid van de vaak vermoeiende capslock knop. Normaal wordt de capslock knop namelijk vooral gebruikt om luid en knettergek je mening over te brengen en dat wordt vaak nogal irritant of agressief gevonden. Maar vandaag mag het in alle gevallen de hele dag. Wat een feest. Het is dan ook erg belangrijk dat je er vandaag gebruik van maakt nu het nog kan!

Vandaag mag je online schreeuwen

De kans is groot dat iemand wel eens tegen je gezegd heeft dat je niet zo moet schreeuwen wanneer je in capslock typt. Schreeuwlelijkerds gebruiken capslock dan ook graag. Dit doen ze om hun punt te maken of als ze heel erg boos zijn. het kan namelijk ook zijn dat het per ongelijk gaat. Je kan namelijk ook per ongeluk je capslock toets hebben ingedrukt en dat je dat helemaal niet door hebt gehad.

Waarom is er een capslock toets?

In de tijd van de typmachines is de capslock knop gemaakt voor mensen met een handicap. Veel mensen met een handicap hadden moeite op de typmachine om meerdere knoppen tegelijk in te drukken. Daarom is er een toets ontwikkeld die dit voor ze deed. Op de typmachine was het sowieso moeilijker om de shift-knop in te drukken. Het is ook moeilijk om meer dan twee of drie letters in te drukken. Dat is vandaag wel anders bij alle moderne toetsenborden die op dit moment op de markt zijn. we mogen dan ook erg blij zijn dat dit erg veranderd is. Je vraagt je vast af of wij de capslock toets nog wel nodig hebben aangezien de shift-toets erg makkelijk te gebruiken is op de toetsenborden die we nu gebruiken.  Zullen we dan vanaf nu bepalen dat we deze toets gaan verwijderen op het standaard QWERTY toetsenbord? Velen klikken deze toets namelijk aan zonder dat het de bedoeling is. Helaas gaat dat niet zo makkelijk, maar misschien bestaat deze toets wel helemaal niet meer over een aantal jaar. Wie weet, de tijd zal het ons leren.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Social media

Het kan ook bijna niet anders, capslock day is populair geworden door social media. We zien dan ook elk jaar dat er grote bedrijven zijn die ook mee doen aan deze dag.  Op Twitter is er altijd veel animo die meedoet met capslockshouting. Iedereen vind het toch leuk om gewoon een keer niet per ongeluk die capslock knop aan te zetten en typen voor het leven. Het is dan wel belangrijk dat je het met mate doet en niet helemaal doordraait.

Twee keer per jaar

Wat opvallend is aan deze dag is dat het twee keer per jaar is. Waarom dat het geval is weet niemand. Het wordt namelijk ook nergens echt duidelijk gemaakt, maar misschien maakt dat op een dag als vandaag ook helemaal niks uit. We mogen vandaag ook extra gebruik maken van deze geweldige toets op ons toetsenbord. Het is ook wel een keer leuk om je familie of vrienden helemaal gek te maken.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.