Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Kleed je huisdier dag

14 januari niet echt een speciale dag voor veel mensen. Veel mensen weten ook niet dat deze dag bestaat. Lees alles over kleed je huisdier aan dag in deze blog.

Huisdieren aankleden dierenmishandeling

Volgens sommige instanties zoals de RSPCA, de Britse organisatie voor dierenwelzijn, is het aankleden van een huisdier pure dierenmishandeling. Zij vinden zelfs dat je hond een vrolijke kerstmuts opzetten al te ver gaat. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat Colleen Paige benadrukt dat op “Dress Your Pet Up Day” je huisdier absoluut niet mag lijden. De publieke opinie over dit onderwerp is verdeeld, de een van het moet kunnen en de ander vindt het ronduit belachelijk en onzinnig dat je een huisdier aankleedt. Omdat het anders te koud is of dat het te lang duurt voor dat ze weer droog zijn. Functioneel aankleden is dat.

Wat is het doel van deze dag

Het doel achter deze dag is dat alle eigenaren van gezelschapsdieren vandaag de tijd nemen om plezier te maken met hun honden, katten of andere huisdieren. Het is echter niet een dag om respectloos om te gaan met je huisdier of dat het aankleden een ellendige traumatische ervaring wordt voor het huisdier.

? Tip: Vind meer inhakers op onze inhaakkalender

Dieren aankleden een goed idee?

Het kan nuttig zijn om je huisdier van jongs af aan te leren wat het is om kleding te dragen. Denk bijvoorbeeld in het geval van een kortharig ras, of als je in een gebed met een koud klimaat woont. Bij strenge vorst, nat weer en lange wandelingen kunnen een hondenjas of zelfs sneeuwschoentjes soms noodzakelijk zijn. Huisdieren met witte of hele dunne vacht lopen op warme dagen in de zomer verhoogd risico op zonnebrand en huiskanker. Zij kunnen dan speciale zonwerende kleding dragen. Daarnaast zullen sommige honden of katten zich juist fijn en veilig voelen als ze iets comfortabels dragen. Veel honden worden bijvoorbeeld kalm als ze worden gewikkeld in een thundershirt tijdens het vuurwerk of bijvoorbeeld onweer. Ook een tuigje kan een nuttig kledingstuk zijn voor je huisdier om aan te wennen vanaf een jonge leeftijd. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt en kies een tuigje van goede kwaliteit zodat je huisdier genoeg bewegingsvrijheid heeft en er niets wordt afgekneld.

Wanneer is kleding niet zo slim?

De filosofie van Pawshake is dat we huisdieren graag zien op hun natuurlijke donzige, vrolijke en ontspannen manier. Als kleding of accessoires zoals hoedjes en brillen hun bewegingsvrijheid beperkt, als ze het ongemakkelijk vinden of getrest worden van de aandacht die ze niet begrijpen. Laat de kostuums dan achterwege we adviseren om absoluut niets gebruiken waardoor je hond zich kan verslikken, beknellen, moeilijke kan bewegen of slechter kan zijn. Gebruik ook geen verfsprays om je huisdier een vrolijke kleur te geven. Dit kan namelijk gaan irriteren op de gevoelige huid van je huisdier, en hij zou het waarschijnlijk af willen likken met alle gevolgen van dien. Veiligheid en comfort van je huisdier moet altijd op een staan.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.