Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
internationale achtbanen dag

16 augustus is het weer zover, dan is het weer internationale achtbanendag. Er zullen dan ook redelijk wat mensen zijn die er wel blij van worden, maar ook een groot gedeelte niet. Dit komt omdat de angst voor achtbanen bij veel mensen nog steeds erg groot is.

De geschiedenis van internationale achtbanen dag

Amerikanen vieren op 16 augustus achtbanendag. Deze nationale dag kennen wij nog niet heel erg, naar niet alleen de Verenigde Staten staan bekend om hun snelle, hoge en angstaanjagende achtbanen. Waar de feestdag vandaan komt is niet helemaal bekend, maar de beste verklaring is dat er op 16 augustus 1898 voor het eerst patent werd uitgegeven voor een achtbaan. Amerikaanse pretparken vieren deze dag dan ook massaal met kortingen en verschillende acties waardoor er nog meer mensen naar de pretparken komen. Ben jij degene die al heel erg lang naar een bepaald pretpark wilt met achtbanen? Dan is dit misschien wel het moment. De kans is dan ook groot dat de grote pretparken speciale acties gaan houden op deze dag. Zorg er dus voor dat jij een plekje vrij hebt in je agenda zodat jij nog kan genieten van de beste achtbanen in Nederland. Anders moet je weer een jaar wachten en dat wil je natuurlijk niet.

De snelste achtbaan van Nederland

Wanneer je aan achtbanen denkt denk je al snel aan Walibi. De Goliath staat in Walibi Holland en is met stip de allersnelste achtbaan van Nederland sinds 2002. De maximale snelheid van deze 1.214 meter lange achtbaan is 105km/u. Deze achtbaan gaat dus harder dan wij overdag mogen rijden op de snelweg. De achtbaan zelf is niet heel erg spectaculair, maar meer standaard, waarbij je een maximale hoogte bereikt van 46,8 meter, waarna je met 105 km/u naar beneden valt. Een ritje in de Goliath duur ook maar zo’n anderhalve minuut. Deze achtbaan is dan ook echt voor de snelheidsduivels onder ons. Hou jij van snelheid? Dan moet je naar Walibi Holland.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

De snelste houten achtbaan van Nederland

Je bijna denken dat Walibi hier ook in de prijzen zal vallen. Toch is dat niet zo. de snelste en de hoogte houten achtbaan van Nederland is Troy. Troy is de houten achtbaan van Toverland en gelijk de op één na snelste achtbaan van dit park. Dit monsterlijke gevaarte is in feite iets minder hoog dan de Robin Hood. Het scheelt zo’n centimeter om precies te zijn. toch is Troy de recordhouder omdat hij een hogere val heeft. Troy is gebouwd in 2007 door Great Coasters Internationaal. Dit bedrijf heeft dan ook al verschillende snelle achtbanen gebouwd. Toch mogen we wel trots zijn op Troy. Troy staat namelijk op een gedeelde nummer 4 van de snelste achtbanen van Nederland. Daar mogen we trots op zijn en het is het zeker waard om een keer mee te maken. Iedereen wilt toch wel een keer die 2.4g mee maken in een houten achtbaan. Wij beloven dan ook dat het een echte beleving zal zijn die jij absoluut niet wilt missen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.