Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Internationale dag van de Fysiotherapeut

We zijn er allemaal wel eens geweest, de fysiotherapeut.  Deze dag staat dan ook helemaal in het teken van de fysiotherapeut. De therapeuten krijgen deze kans om dit prachtige beroep eens goed in het zonnetje te zetten.

Is de fysiotherapeut belangrijk voor ons?

Het antwoord op deze vraag is ja. Het is wel voor ieder mens verschillend. Het is namelijk afhankelijk van de klachten die je hebt, maar ook van de behandeling. Je wilt namelijk wel de beste behandeling krijgen die het beste bij jou maar ook bij je klachten passen. Je gaat er namelijk wel heel om van je klachten af te komen. Sommige behandelingen vinden plaats op de behandelbank, maar andere behandelingen kan je met de fysiotherapeut bij je thuis doen.

Zijn wij lang en vaak bij de fysio?

Een behandelmoment duurt meestal 20 tot 30 minuten. Hoe vaak je wordt behandeld is per klacht of blessure verschillend. De meeste Nederlands gaan één of twee keer per week naar de fysiotherapie om behandeld te worden. Ook dit is helemaal afhankelijk van de klachten of blessures die je op dat moment hebt. Meestal wordt er gekozen voor één of twee keer per week. Let wel op, dit kan per afspraak verschillend zijn. Het kan maar zo zijn dat ze je de volgende keer aanraden om een extra keer of minder te komen in de week.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wat zijn de kosten?

Wat je voor de fysiotherapie is ook voor ieder mens verschillend. Het hangt grotendeels af van de manier hoe je verzekerd bent. Vanuit de basisverzekering wordt de fysio namelijk maar beperkt vergoed en krijg je te maken met een verplicht eigenrisico. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering die alle of een deel van de kosten voor de fysiotherapie dekt. Het is wel belangrijk om te weten dat je bij een aanvullende verzekering nooit een eigen risico betaald. Je kunt er dan ook zelf voor kiezen om de fysio eventueel zelf te betalen. Het kan ook voorkomen dat de gemeente mee doet. Veel gemeente bieden tegenwoordig de inwoners met een laag inkomen een gemeentelijke zorgverzekering aan. Dat is een verzekering die precies op maat is. Voor veel mensen is deze verzekering dan ook heel erg belangrijk. Helemaal voor de mensen die en beperking hebben of chronisch ziek zijn. voor deze groep is dan een betaalbare verzekering. De gemeente betaalt hier dan aan mee.

Ik wil de fysiotherapie zelf betalen

Je kan er ook voor kiezen om de fysiotherapie helemaal zelf te betalen. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt zal dit vaak het geval zijn. De meeste fysiotherapeuten hanteren een tarief van gemiddeld €25 tot €35 per afspraak van een half uur. De meer gespecialiseerde fysiotherapeuten hanteren een hoger tarief. Deze zitten gemiddeld op zo’n €37 tot €45 per half uur. Het kan dus wel verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten wanneer je weet dat je veel naar de fysiotherapeut moet. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen wanneer je dit allemaal uit je eigen portemonnee moet betalen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.