Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
internationale sushi dag

Vandaag mogen we extra genieten. Het is namelijk Internationale Sushi Dag. De dag die volop in het teken staat van sushi. De laatste jaren is sushi heel erg populair geworden in ons land, maar waar komt het eigenlijk vandaan en wat is de geschiedenis? Je leest het hier.

Geschiedenis van sushi

De Japanners zijn uiteindelijk degene geweest die zij gaan experimenteren zoals we dat noemen. De Japanners zijn dan ook uitgekomen op de sushi zoals wij die tegenwoordig kennen. In Tokio gingen de mensen dan ook experimenteren met verschillende soorten vis, groentes en andere zeevruchten. Zoals veel mensen weten heeft een aardbeving snel invloed op de mensen in dat gebied. Dit was ook zo in Tokio. Tijdens de aardbeving in Tokio in 2923 werden veel restaurants verwoest, dat zorgde er voor dat veel sushi-restaurant gingen verhuizen en hun geluk ergens anders in Japan gingen zoeken. Hierdoor werd sushi erg snel verspreid over het hele land. Uiteindelijk kwamen er ook Japanners naar ons land. Voordat je wist werd er massaal sushi verkocht over de hele wereld. Doordat elk land wel zijn eigen producten heeft ontstonden er zo ook allemaal verschillende varianten sushi.

Hoe lang is sushi al in Nederland?

Sushi begon zo’n 33 jaar geleden als een high-end product. In de loop der jaren werd het mega populair en daalde de enorme vraag in kwaliteit. Nu de meeste Nederlanders meer weten over sushi en een betere smaak hebben ontwikkeld voor dit product, ligt de focus bij de restaurants meer op de kwaliteit. In het begin was dit wel anders. Toen wouden de sushi-restaurants vooral massa draaien. Dit kwam omdat sushi helemaal nieuw was in Nederland. De Nederlanders wisten dan ook hoe wat de smaak was van echt goede sushi. De restaurants dachten gewoon veel te makkelijk een product waar veel vraag naar is, moet op een snelle manier gemaakt worden. De kans is dan ook groot dat de kwaliteit daalt.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wat is goede sushi?

Het is je vast wel eens overkomen, je gaat online sushi bestellen, je ziet de heerlijkste plaatjes en stopt een aantal van die producten in je winkelmandje. Uiteindelijk om je er dan ook achter dat je altijd te veel besteld. Nadat je besteld hebt gaat de deurbel en dan mag je aanvallen, genieten van je overheerlijke sushi. Dan kom je er achter dat de sushi helemaal niet overeen komen met de plaatjes. Met een al minderen zin, neme je vervolgens je eerste roll. Wat blijkt nou, dit valt ook vies tegen. dikke pech, zit je dan met je doos vol sushi die helemaal niet lekker is. Het is dan ook erg belangrijk om goed naar de recensies te kijken als je ergens online gaat bestellen. Op deze manier kom je er namelijk achter dat het restaurant echt kwaliteit levert in plaats van rommel. Je wilt namelijk wel kunnen genieten van je sushi. Als je sushi gaat ophalen is het makkelijker om slechte sushi te herkennen. Je kan slechte sushi dan namelijk herkennen aan de volgende dingen. Ruikt de sushi? Dan is het niet meer goed. Zie jij dat vis een langere tijd uit de koeling liggen? Ook dit is een slecht teken. Zie of heb jij uitgedroogde ingrediënten? Dan gaan alle alarmbellen af, dat betekent namelijk niet veel goeds.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.