Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
laat-jij-je-baard-staan-in-november

Het is weer bijna november. De tijd wat we weer richting de winter gaan. Veel mannen zullen deze maand herkennen door Movember, maar wat Movember eigenlijk? Dat lees je hier.

Wat is Movember?

Movember staat voor Moustache-November, het is een campagne in november om geld in te zamelen voor mannen die last hebben van psychische of lichamelijk ziektes. Denk hierbij aan prostaat- of teelbalkanker, depressie of zelfmoordneigingen. Ook heeft Movember wel enige “voordelen”. Zoals iedereen wel weet zitten we tijdens november nog in de herfst, maar we gaan wel weer richting de winter. Naast dat je helpt met de campagne, helpt de snor of baard je ook tegen de kou. Gezichtshaar voor mannen heeft in november dan ook een extra betekenis. Voor de mannen is het dan ook nu de kans om een snor of baard te laten groeien met een extra goede reden.

De geschiedenis van Movember

Movember is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaart, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. De stichting Movember Foundation vraagt mannen dan ook gedurende de maand november hun snor te laten staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. Het doel achter deze dag is dan ook om het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen.  Veel mensen zeggen dat Movember in 2013 is gestart in Melbourne. Enkele studenten daagden elkaar uit om een snor te laten groeien. En dat een hele maand lang. Zo probeerden ze de snor weer populair te maken in de samenleving, maar natuurlijk ook gewoon om te ontdekken wie de langste snor zou hebben binnen een maand.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Hoe kan ik helpen tijden Movember?

Wij snappen dat jij ook graag je steentje wil bijdragen aan dit fantastische evenement. Je hoeft dan ook eigenlijk helemaal niet zoveel te doen om mee te doen. Het begint namelijk allemaal met het laten groeien van je snor. Ook als je er een hekel aan hebt is het toch leuk om een keer mee te doen. Het is dan ook niet verplicht om alleen je snor te laten staan. Je mag er ook voor kiezen om juist je baard te laten staan. Als je maar iets laat groeien en iets kan betekenen voor een ander. Je krijgt er namelijk niet alleen zelf een heel erg goed gevoel van wanneer je andere mensen steunt, maar ook de mensen die last hebben van de bovenstaande problemen voelen ze dan ook weer bij de maatschappij. We hebben er dan ook allemaal voordelen aan om mee te doen met dit prachtige evenement. Je helpt dan  ook niet alleen de mensen die last hebben van problemen, maar ook het bekender maken van Movermber. Wanneer jij mee doet gaan steeds meer mensen nadenken om te doen en zo wordt het evenement nog bekender. Hierdoor wordt een groter verschil gemaakt en kiezen bedrijven, maar ook personen ervoor om het evenement te steunen. Waar wacht je eigenlijk nog op? Help mannen door je baard of snor te laten groeien in november!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.