Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16

LEGO dag is een dag die veel bouwfanaten – klein en groot – in hun agenda zullen omcirkelen. Wie is er niet bekend met dit fraaie Deense speelgoed?

Wanneer vieren we LEGO dag?

LEGO dag Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
LEGO dag 2024 28 januari 2024 zondag 4
LEGO dag 2025 28 januari 2025 dinsdag 5 288 dagen
LEGO dag 2026 28 januari 2026 woensdag 5 653 dagen
LEGO dag 2027 28 januari 2027 donderdag 4 1018 dagen
LEGO dag 2028 28 januari 2028 vrijdag 4 1383 dagen
LEGO dag 2029 28 januari 2029 zondag 4 1749 dagen
LEGO dag 2030 28 januari 2030 maandag 5 2114 dagen

Bijna alle kinderen hebben thuis wel een grote doos met LEGO stenen en LEGO popjes. Niet zo gek, want met dit speelgoed kun je werkelijk alle kanten op: de enige beperking is je eigen fantasie. Dé dag om LEGO te vieren, is LEGO dag. Internationaal ook wel bekend als LEGO day. Deze wordt jaarlijks op 28 januari gevierd. Waarom op die datum? Omdat op 28 januari in het jaar 1958 het patent op het bekende 2×4 LEGO steentje werd aangevraagd. Dit was het eerste patent dat op het speelgoed werd aangevraagd en – letterlijk – de eerste bouwsteen van een speelgoedimperium. Toch heeft LEGO ook verrassend diepe dalen gekend. Zo is het bedrijf ook bijna bankroet geweest. Toch heeft het bedrijf altijd het hoofd boven water gehouden. Vandaag de dag steekt het met kop en schouders boven de concurrentie uit.

LEGO is voor iedereen

LEGO is zoveel meer dan ‘zomaar’ speelgoed. Het is voor alle leeftijden en voor zowel jongens als meisjes. Voor de technici onder ons is er LEGO in de reeks LEGO Technic, speciaal voor meisjes vind je speelgoed in de reeks LEGO Girls. Architecten (in spe) beleven urenlang plezier aan het bouwen van de grootste, hoogste en fraaie gebouwen van LEGO blokken. Voor kinderen zijn er LEGO bouwsets met talloze bekende figuren van televisie en film. Denk bijvoorbeeld maar aan LEGO Star Wars en LEGO Harry Potter. Verder kun je er de fraaiste miniaturen mee bouwen, onder meer van bekende gebouwen en beroemde modellen auto’s.

De ontwikkeling van LEGO

Op LEGO dag staan we stil bij de ontwikkeling van het speelgoed tot vandaag de dag, maar werpen we ook een blik in de toekomst. LEGO is nog lang niet uitgespeeld en blijft zich driftig door ontwikkelen. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren flink winst gemaakt, heeft het fraaie nieuwe sets op de markt gebracht en is het bezig met een klimaat neutrale ontwikkeling. Steeds meer sets zijn gericht op volwassenen. Denk maar aan de ruime collectie fraaie miniaturen. De vraag naar oude en nieuwe LEGO sets is groter dan ooit tevoren.

Aanbiedingen op Lego dag

Op 28 januari zul je bij verschillende speelgoedwinkels unieke LEGO aanbiedingen vinden. Vaak zijn er op LEGO dag acties. Je hebt de kans een unieke set te winnen. Soms kun je op locatie met de grootste collectie LEGO stenen aan de slag gaan, of er zijn aantrekkelijke kortingen op mooie LEGO dozen. Ook wordt er vanuit LEGO zelf van alles gepubliceerd. Hou de nieuwe collectors items goed in de gaten. Het bedrijf is opgericht door Ole Kirk Kristiansen, die begonnen is als timmerman. Niet zo gek dat uitgerekend LEGO door een timmerman bedacht is: want alles draait om bouwen, bouwen, bouwen. Wist je dat de naam LEGO is afgeleid van het Deens leg godt. Dit vertaalt als “speel goed”. LEGO is van alle tijden. Je kunt er bijna blind vanuit gaan dat het speelgoed ook in de toekomst een enorme hit zal blijven. Hoe LEGO zich ook ontwikkelt, deze Deense mythe begon met de inmiddels onsterfelijke 2×4 LEGO steen.

⭐️ Tip: Onze inhaakkalender bevat nog veel meer leuke en interessante inhakers!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.