Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Nationale broer en zus dag

Binnenkort is het weer Nationale Broer en Zus-dag, de dag om te laten zien hoe belangrijk je broer of zus voor je is. Maar waarom is deze dag bedacht? Dat lees je hier.

De geschiedenis van Nationale Broer en Zus-dag

Je verwacht het misschien niet, maar deze dag is in het leven geroepen door Giel Beelen. Hij heeft deze speciale dag uitgeroepen ter nagedachtenis aan zijn zus. Zijn zus overleed namelijk aan de gevolgen van borstkanker. Het is dan ook verschrikkelijk om iemand te verliezen en helemaal aan een ziekte. Daarom staat deze dag dan ook helemaal in het teken van je broer of zus. Het is namelijk heel erg belangrijk om te laten merken en zien hoeveel iemand voor je betekent en ook dat je leuke dingen doet met elkaar. Niemand vind het leuk om boos te zijn. Het kan namelijk maar zo afgelopen zijn en dat wil je natuurlijk niet. Je moet wel aan leuke dingen moeten denken ook al mis je iemand heel erg.  Het verlies van zijn zus liet hem dan ook heel erg goed dat je het beste uit het leven moet halen wat erin zit zoals we hierboven al aangaven.

De invloed van de broer en zus relatie

Iedereen begrijpt wel dat je zonder broer of zus een heel ander persoon zal zijn. Het zal je verbazen, maar het is echt zo. Alles in je leven is afhankelijk van je broer en zus relatie. Het is echt zo extreem. Dr Jonathan Caspi is degene die dit onderzoek heeft uitgevoerd. Dankzij hem weten we dan ook alles over broers en zussen, die bijzondere en bijzonder invloedrijke relatie op ons leven. Er is dan ook bewezen dat broers en zussen het meeste invloed op je hebben. Zelfs meer dan je ouders invloed op je hebben, meer dan je vrienden en zelf meer dan jezelf. Zoals we ook al eerder zeiden. Het klinkt gek, maar het is echt zo. Dit komt omdat je vanaf elkaars geboorte bij elkaar bent, zowel onder normale als vervelende omstandigheden. Dat is de logische eerste reden waarom broers en zussen zoveel invloed op elkaar hebben. je hele ontwikkeling maak je dan ook samen door en hierdoor bouw je dan ook een hele hechte band op.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Uitjes voor deze fantastische dag

Ben jij op zoek naar de leukste uitjes om te doen met je broer of zus? Of met je vrienden, dat kan natuurlijk ook. Dan ben je hier aan het juiste adres. Het is namelijk heel erg belangrijk om leuke dingen met je broer of zus te doen. Hierdoor wordt de band nog hechter en hebben jullie natuurlijk ook een leuke tijd. Is het toevallig mooi weer? Dan is het hartstikke leuk om naar het terras te gaan. Wanneer het minder mooi weer is kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een kookworkshop te volgen. Dit zijn dan ook hele erge leuke activiteiten waar je nog vele leuke herinneringen aan kan hebben. Verras daarom je broer of zus tijdens Broer en Zus-dag!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.