Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Oom en Tante Dag valt elk jaar op 26 juli. Grappig genoeg valt de dag twee dagen na Nationale Neven en Nichtendag. Naast Vaderdag, Moederdag en Kinderdag zijn er dus ook feestdagen voor andere naaste familieleden.

Oom en Tante Dag Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
Oom en Tante Dag 2023 26 juli 2023 woensdag 30
Oom en Tante Dag 2024 26 juli 2024 vrijdag 30 233 dagen
Oom en Tante Dag 2025 26 juli 2025 zaterdag 30 598 dagen
Oom en Tante Dag 2026 26 juli 2026 zondag 30 963 dagen
Oom en Tante Dag 2027 26 juli 2027 maandag 30 1328 dagen
Oom en Tante Dag 2028 26 juli 2028 woensdag 30 1694 dagen
Oom en Tante Dag 2029 26 juli 2029 donderdag 30 2059 dagen
Oom en Tante Dag 2030 26 juli 2030 vrijdag 30 2424 dagen

En waarom ook niet? Binnen ieders leven spelen ooms en tantes een grote rol: je ziet ze tijdens familiefeestjes en ze geven (meestal) goed advies. Vaak houden ze net zoveel of bijna net zoveel van jou als je eigen ouders. Ooms en tantes kun je ook wel omschrijven als tweede ouders. Als je klein bent, krijg je cadeautjes van ze en komen ze regelmatig bij je op bezoek. Vaak kun je bij ooms en tantes ook met je problemen terecht. Ze in het zonnetje zetten en een bedankje sturen doe je tijdens Oom en Tante Dag.

Wat te doen tijdens Oom en Tante Dag?

Op 26 juli kun je alle kanten op. Veel ooms en tantes vormen een kompas in het leven van hun neven en nichten. Uiteraard geef je ze om de zoveel tijd een belletje en vraag je hoe het met ze gaat. Dat hoeft niet alleen op Oom en Tante Dag, maar kan elke dag van het jaar. Het is in ieder geval belangrijk dat je ze niet vergeet. Het voordeel van oom en tante zijn? Je hebt niet dezelfde verantwoordelijkheden als de ouders, maar kunt wel net zozeer van je neefjes en nichtjes genieten. 26 juli is dé dag om neefjes en nichtjes in de watten te leggen (of je juist door hen in de watten gelegd te laten worden). Als tante zit je tussen vriendin en moeder in. Er zijn dingen die je neef of nicht niet met vader of moeder kan bespreken, maar als oom of tante wel. De omgang is ongedwongen: jullie kunnen beiden jezelf zijn zonder elkaar te veroordelen. Je bent niet aan elkaar overgeleverd, maar kunt elkaar bezoeken wanneer je wilt.

oom en tante dag

Koester ooms en tantes

Zoals gezegd, hebben ooms en tantes de functie van ouder met het leuke van vriend of vriendin. Je kunt met ze gek doen, over van alles en nog wat praten, maar ook troost zoeken als je daar behoefte aan hebt. Het leuke van oom of tante zijn, is dat je je broer of zus in een ouder ziet veranderen. Dat is een turbulente, maar wonderbaarlijke transformatie. Koester je neefjes en nichtjes: ze zijn maar één keer klein. Elk familielid is dierbaar. Dat blijkt maar uit een dag als Oom en Tante Dag. Ooms en tantes hebben de leukste, mafste verhalen tijdens familiefeesten. Ook al zit je er misschien niet continue op te wachten, het is altijd leuk ze weer te zien.

Oom of tante zijn is een feest

Heb je de kinderen van broer of zus al een tijdlang niet meer gezien? Oom en Tante Dag is het ideale excuus om meer tijd met ze door te brengen. Je bent familie: natuurlijk wil je elkaar spreken. Interesse tonen in de ander is niet meer dan normaal en geeft betekenis aan het leven.

⭐️ Tip: Onze inhaakkalender bevat nog veel meer leuke en interessante dagen!

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.