Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Rode Rozen Dag 2021

Iedereen kent het wel, een mooie rode roos maar wat voor dag is dit precies en waarom wordt het gehouden? Wij leggen je het uit.

Geschiedenis rode roos.

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet staan rozen al heel erg lang bekend om hoe mooi ze zijn. Al duizenden jaren geleden werden bepaalde soorten geteeld in China en Afrika. De Grieken, romeinen en Egyptenaren waren allen bekend met de roos en gebruikte ze voor rituelen en werden tempels en paleizen mee versierd. Vroeger werden rozen wel op een andere manier geteeld dan wij nu denken. Nu gebeurt het vooral in kassen. Vroeger ging dat wel iets anders. Vroeger werden namelijk alleen wilde rozen gebruikt. De soorten die dan vooral gebruikt werden waren. Rosa gallica. Dit is een soort die van nature veel variabel van verschijning is. Hier kwam rond 1800 verandering in. Dit kwam door de invoering van de Rosa Chinensis, die een langere bloeitijd had. Dan de andere soorten die er op dat moment waren. In de loop der jaren werden er steeds meer rozen soorten ontwikkeld en is de manier waar op ze geteeld worden ook helemaal veranderd.

Teken van de liefde

De roos staat ook nog voor de liefde. Je ziet dan ook dat heel veel mannen een mooie bos rode rozen voor hun geliefde kopen. Dit komt dan ook omdat de rode roos ook voor liefde staat. Naast liefde staat de bloem ook nog voor romantiek. Dit verklaard dan ook waarom de supermarkten en bloemmisten altijd heel veel rozen hebben rond Valentijnsdag. Let wel op, het is wel de bedoeling dat je een rode roos koopt en niet een andere kleur. Een rode roos is namelijk het teken voor Valentijnsdag.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Verschillende soorten

Zoals we hierboven ook zeiden zijn er heel veel verschillende soorten rozen op de markt. Er zijn namelijk wel zo’n 300 verschillende soorten Rozen met variaties in lengte, grootte, kleur en geur. Er zijn rozen die worden gekweekt als snijbloem, maar ook rozen die worden gekweekt als tuinbloem. De snijbloem zijn er in korte, middellange en lange varianten. De tuinbloem worden onderverdeeld in struikroos, stamrood en klimroos.

Wat is Rode Rozen Dag?

De commercie heeft deze dag nog niet echt goed ontdekt maar wie eigenlijk wel? Deze dag is dan ook het perfecte moment voor alle bloemisten en rozenkwekerijen om in te haken op deze dag. Als je de Rode Rozen Dag toch wilt vieren kan je dat op verschillende manieren doen, je kan een rozentuin bezoeken, een mooie rozentaart maken of een hele romantische dag organiseren voor je geliefde waar je heel veel gebruikt maakt van rozen. Denk dan aan rozen blaadjes, een mooie bos bloemen. Zo zijn er heel veel manieren hoe jij de roos toch nog terug kunt laten komen op deze dag. Deze dag staat dan ook vol op in het teken van de rode roos, vandaar de naam Rode Rozen Dag ook. Steun daarom de lokale bloemist en koop een mooie bos rozen. Zo help jij de lokale bloemist maar bezorg je de gene voor wie je de rozen koopt ook een mooie dag.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.