Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
safer internet day 2021

Vandaag is het weer 9 februari, voor veel mensen een normale werkdag. Maar 9 februari heeft ook een betekenis en dat is Safer Internet Day. Safer Internet Day  vindt plaats over de hele wereld. Op de website van Safer Internet Day vind je veel informatie over deze dag maar ook over de acties van European Safer Internet Centres, waar Safer Internet Day gehouden wordt, maar ook de supporters van deze dag. In deze blog gaan wij je alles over deze dag vertellen over deze belangrijke dag.

Safer Internet Day ouderavond

Op Safer Internet Day worden verschillende dingen georganiseerd een van deze dingen is een ouderavond. Het ECP het platform voor de informatiesamenleving en Safer Internet Centre in samenwerking met Bureau Jeugd en Media organiseren op dinsdag 9 februari een online ouderavond voor het online welzijn van jongeren tijdens deze corona tijd. Een van de dingen die behandeld gaat worden tijdens deze ouderavond is hoe je grenzen kunt stellen aan het gamen en social media. Wat nu wel en niet kan, je kinderen leren over de online grenzen qua liefde en seks, en wat misschien nog wel het belangrijkste is misschien nog wel hoe je de kinderen kan motiveren om te gaan leren. Om deze vragen te beantwoorden gaat Freek Zwanenberg live in gesprek met twee experts over wat ouders kunnen doen om hun kinderen te begeleiden in deze lastige tijden waar wij nu in leven. Nienke Luijckx, de voorzitter van het LAKS, schets een beeld van hoe Nederlandse jongeren zich op dit moment voelen. Jacqueline Kleiner gaat in op deze uitdaging van mediaopvoeding en besteedt extra aandacht aan het onderwerp liefde en seksualiteit online. Er is natuurlijk ook tijd voor de vragen die ouders hebben over hun tieners of hoe ze het beste met hun om kunnen gaan in deze tijd.

? Tip: Vind meer inhakers op onze inhaakkalender

Safer Internet Day is wereldwijd

Safer Internet Day wordt ook buiten Europa gevierd. In 2009 werd het concept van Safer Internet Day Committees geïntroduceerd om de banden die buiten het netwerk vallen extra sterk te maken en te investeren in een goede campagne. Ondertussen zijn er al meer dan 100 wereldwijde SID-comités, en deze werken ook allemaal veel samen om Safer Internet Day een groot succes te maken. In Nederland is er nog geen team maar in België wel, wil jij je steentje bijdragen aan dit fantastische evenement? Dat kan meld je aan via de website van Safer Internet Day

Slogan van Safer Internet Day

Op deze safer internet dag nodigt Child Focus het maatschappelijk middelveld uit voor een inspiratie dag gewijd aan een beter internet voor kinderen en jongeren. De naam van dit evenement is #Betternet Inspiration Day. Deze hashtag is een onderdeel van de campagne Belgian Safer Internet Day. Deskundigen zullen vier fenomenen blootleggen die centraal staan in de bezorgdheid over digitale media. Elk thema wordt geïllustreerd door actoren uit het veld die hun succesvolle tools zullen presenteren en demonsteren. Een gegarandeerde inspiratiebron om het werk van beoefenaars op het veld met kinderen en jongeren te verbeteren want daar gaat het eindelijk om.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.