Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Sneekweek 2021

De meest gestelde vraag over de Sneekweek is wanneer is sneekweek. Nou altijd op de eerste vrijdag avond voor de 1e zaterdag in augustus, dan begint de Sneekweek weer. De kans is groot dat je wel eens van Sneekweek hebt gehoord, maar je weet misschien niet precies wat het is? Wij vertellen je het hier in deze blog.

Geschiedenis Sneekweek

De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar de meer toe om deze dag te vieren. De eerste Sneekweek werd georganiseerd in 1934. Deze wedstrijdserie ontstond door het samenvoegen van twee wedstrijdseries van de toenmalige twee Sneaker Zeilvereniging.

Wat is Sneekweek?

De sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa. Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. Naast het zeilen staat de Sneekweek ook bekend om de feesten die gehouden worden tijdens deze week. De Sneekweek wordt traditioneel geopend met een vlootschouw. Dat is een show met honderden boten en voorwerk. De op één na laatste wedstrijddag op woensdag, staat bekend als Hardzeildag. het hoogtepunt van de Sneekweek. Bij de jeugd staat de Sneekweek vooral bekend als een week waarbij ze veel uitgaan. Tijdens de Sneekweek worden er namelijk een heleboel feestjes georganiseerd voor de jeugd. Dit is dan ook echt een top tijd voor de horeca in Sneek. Er wordt tijdens de Sneekweek namelijk voor duizenden euro’s aan omzet gedraaid.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Sneekweek de film

Het kan bijna niet anders, er is ook een film gemaakt over de Sneekweek. Tijdens deze film gaan zes bevriende jongeren, 3 meiden en 3 jongens naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en helemaal los te gaan. eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest helemaal beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden weer bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. De jongeren proberen hun weet niet te laten verpesten. Ze proberen er dan ook het beste van te maken en de week toch te laten slagen. Verder in de week gebeuren er echter steeds meer vreemde dingen waardoor ze het niet helemaal meer prettig vinden. Dit resulteert in dat ze niemand meer vertrouwen waaronder elkaar ook niet meer. Wat een fantastische week het moeten zijn eindigt uiteindelijk in een nachtmerrie. Het leuke aan de film is dat deze film uit 2016 komt, maar de laatste jaren heel erg populair is geworden. Dit komt onder andere door het stijgen van het aantal bezoekers wat jaren naar de Sneekweek komt. Ook wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan deze week in het nieuws en vooral op social media. Veel jongeren zijn dan ook van mening dat je als jongeren echt een keer naar deze week moet gaan. ze garanderen dan ook dat je het nooit zal vergeten en spijt zal krijgen wanneer je niet bent gegaan tijdens je jeugd.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.