Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Je hebt een Moederdag, Vaderdag, maar dus ook Tante Dag. En waarom ook niet? Je familie speelt een belangrijke rol in je leven. Niet zo gek dat je de mensen die dichtbij je staan ook dichtbij wilt hebben.

Wanneer is het Tante Dag? 💁🏽‍♀️

Tante Dag Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
Tante Dag 2023 26 juli 2023 woensdag 30
Tante Dag 2024 26 juli 2024 vrijdag 30 233 dagen
Tante Dag 2025 26 juli 2025 zaterdag 30 598 dagen
Tante Dag 2026 26 juli 2026 zondag 30 963 dagen
Tante Dag 2027 26 juli 2027 maandag 30 1328 dagen
Tante Dag 2028 26 juli 2028 woensdag 30 1694 dagen
Tante Dag 2029 26 juli 2029 donderdag 30 2059 dagen
Tante Dag 2030 26 juli 2030 vrijdag 30 2424 dagen

Tantes zijn vaak actief betrokken in het leven van hun nichtjes en neefjes. Als neven en nichten opgroeien, spelen tantes ook nog een actieve rol in hun leven. De rol van tante zit ongeveer tussen die van moeder en vriendin. Volgens sommigen bieden ze het beste van twee werelden: structuur, goede raad, maar ook onbekommerd plezier. Je kunt bij je tante vrijwel altijd terecht als er problemen zijn, als je behoefte hebt aan advies of als het thuis even niet botert. Moeder en kind zitten soms te dicht op elkaars lip. Vaak heb je een outsiders perspective nodig. Wie kan dat nu beter bieden dan een vertrouwd persoon als een tante? Tante dag (of Aunt and Uncle Day) is van origine Amerikaans en wordt gevierd op 26 juli.

Tante Dag

Daarom vieren we Tante Dag (en vergeet ooms niet te betrekken)

Natuurlijk verdienen tantes hun eigen dag. Ooms mogen we niet vergeten, want die spelen vaak net zo’n belangrijke rol in het leven van neven en nichten. De rol van ooms en tantes wordt nog weleens onderbelicht. Jammer, want deze personen hebben vaak toch een grote impact op je leven. Zeker ooms en tantes die zelf geen kinderen hebben, zullen het prettig vinden tijd door te brengen met hun neven en nichtjes, vooral als de kinderen jong zijn. Voor ooms en tantes is het spelen en mede opvoeden van de kinderen ook een manier om te oefenen voor wanneer ze zelf kinderen krijgen. Voor kinderen is het hebben van een goede oom of tante als het hebben van een bonusouder. Hoe meer bonusouders je hebt, hoe beter. Want laten we eerlijk zijn: het allerbelangrijkste in het leven is natuurlijk dat je geliefd bent.

Kinderen zijn dol op oom en tante

Er is één ding dat vrijwel alle kinderen gemeen hebben (zeker als ze in de puberteit zitten): ze vinden het lastig om met hun ouders te spreken. Pubers willen graag onafhankelijk zijn.  Ze willen niet dat iemand hen vertelt wat ze moeten doen. Tegelijkertijd stellen ze een luisterend oor zeer op prijs. Dat is precies waar een oom of tante om de hoek komt kijken. Deze neemt neef of nicht serieus, is een extra ouders, zonder dat deze precies vertelt wat te doen.

Wat te doen tijdens Tante Dag?

Je kunt Tante Dag uiteraard zo inrichten als je zelf wilt. Het advies is in ieder geval: ga bij oom of tante op bezoek. Heb je meerdere ooms en tantes? Kies dan je favoriete uit, of wissel om het jaar af. Stuur ze in ieder geval allemaal een persoonlijk bericht. Dat kan heel goed via mail of chat. Natuurlijk kun je ook een mooie bos bloemen opsturen en aangeven dat je graag een keer op de koffie komt. Of nodig je oom of tante uit om bij jou op de koffie te komen. Tante Dag is nog niet zo populair als Vader- of Moederdag. Aan jou de taak daar verandering in te brengen.

⭐️ Tip: Onze inhaakkalender bevat nog veel meer leuke en interessante dagen!

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.