Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Waarom moet je een inhaakkalender gebruiken?

Heel veel bedrijven vinden met moeilijk om content te maken voor op hun social media pagina’s. Je kunt even geen creativiteit op doen of door de drukte heb je geen zicht meer op. Een inhaakkalender is dan ook een handig hulpmiddel waardoor je toch actief kan blijven op social media.

Wat is een inhaakkalender?

De naam zegt het al maar eigenlijk is een inhaakkalender een kalender vol met inhakers die je kan gebruiken voor social media maar ook voor andere doelen. Deze inhakers zijn dagen of momenten waar een speciale dag of gebeurtenis aan is gekoppeld. Een goed voorbeeld is Valentijnsdag, tijdens Valentijnsdag hebben veel webshops maar ook fysieke winkels vaak acties om hun liefde helemaal in de watten te leggen. Iedereen heeft natuurlijk wel van Valentijnsdag gehoord maar er zijn natuurlijk ook inhakers die misschien wel nieuw voor iemand zijn zoals Pindakaasdag. Hier zou je toch een leuke post of eventueel een blog over kunnen maken.  Een inhaakkalender staat bomvol met deze dagen. Veel serieuze dagen maar soms ook wat minder serieus. Zo kan je toch leuk afwisselen en is elke dag wel wat te vertellen. Tevens wordt een inhaakkalender door veel bedrijven gebruikt en gezien als hulpmiddel om hun social media up-to-date te houden.

Waarom is een inhaakkalender zo handig?

Je vraagt je vast af waarom een inhaakkalender nou zo handig is? Daar is een hele belangrijke reden voor. De speciale dagen die in een inhaakkalender staan zorgen voor de perfect input voor een bedrijf om op te vallen op social media. Het kan bijna niet zo zijn dat jij nog nooit een grappige social media post van bijvoorbeeld bol.com hebt gezien over een inhaker. Als zij zo’n post maken komen ze ongetwijfeld wel op Televisie en gaat deze post ook viral. Laat dat nou toevallig het doel van een bedrijf zijn. Opvallen op social media en hun bereik vergroten. Aan de hand van een inhaakkalender kan je dan precies zien wat op welke dag zijn, hierdoor kan jij je dus goed voorbereiden en kan je direct aan de slag gaan om hier een zo creatief mogelijke foto of video voor te creëren.

Hoe kan ik dit gebruiken voor mijn contentkalender?

Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig een contentkalender om al hun social media posts te plannen voor het komende jaar. Vaak lopen de mensen die dit doen vast na een aantal maanden. Puur omdat dat ze geen idee hebben wat ze moeten posten. Daarom is het handig om een paar van onze inhakers te verwerken in je content kalender. Onze inhaakkalender staat namelijk bom vol met inhaakmomenten die voor jou en je bedrijf de kans bieden om de aandacht te trekken op social media. Dat is toch precies wat je wil? Kijk daarom naar welke inhaakmomenten bij jou of je bedrijf passen.

Waar kan ik de inhaakkalender voor 2021 vinden?

Waar wacht je precies op? Ga direct aan de slag met aandacht trekken aan de hand van onze inhaakkalender. 365+ items waar jij de aandacht mee kan trekken op social media. Dat wilt toch iedereen!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.