Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
world cleanup day

Zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleaup Day 2021. De kans is groot dat je er wel al eens van gehoord hebt maar wat is het eigenlijk precies? Dat lees je hier.

Wat is World Cleanup Day 2021

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Elk jaar wordt deze dag weer opnieuw gehouden om zoveel mogelijk afval uit de wereld te krijgen. Dit wordt dan ook gecoördineerd door de Plastic Soup Foundation. Dit jaar staat deze dag voor zaterdag 18 september op de agenda. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaan de mensen die zich aan hebben gemeld de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. In totaal wordt deze dag dan ook in 180 landen gehouden. Vandaar een grote schoonmaakbeurt. Het doel van deze dag is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Naast het opruimen van al het zwerfafval wordt er ook veel informatie gegeven over het afval wat er allemaal in de natuur ligt. Wil jij ook helpen met het opruimen van het zwerfafval? Meld je dan aan via de site.

World Cleanup Day 2020 resultaten

Ondanks het coronavirus heeft deze dag vorig jaar ook plaatsgevonden. Doordat deze dag georganiseerd wordt krijgen we allemaal een goed beeld hoe erg het zwerfafval in Nederland eigenlijk is. Zo staan de blikjes van Red Bull dik boven aan de lijst van producenten van wie de producten het meest bijdragen aan zwerfafval. Marlboro staat op nummer 2 terwijl Heineken is gezakt van de tweede naar de vierde plaats. Let wel op, dit is alleen in Nederland zo. de ranglijst van gevonden soorten afval is per land verschillend. Het bovenstaande lijstje is dan ook alleen van Nederland.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

World Cleanup Day blijft groeien

Iedereen weet wel hoe erg de situatie van het zwerfafval in Nederland is. Ook heeft iedereen wel eens gehoord van de plasticsoep. Er zijn dan ook elk jaar steeds meer mensen die graag een steentje bij willen dragen bij het opruimen van al het zwerfafval in Nederland. Door deze massale groei wordt er elk jaar ook steeds meer afval opgeruimd met uiteindelijk het doel dat het helemaal niet meer nodig is. Iedereen kan zijn of haar afval namelijk gewoon in een prullenbak stoppen in plaats van in de natuur. Naast dat World Cleanup Day heel erg aan het groeien is Nederland zijn wij ook het meest actief. Vorig jaar zijn er dan ook in totaal 127.211 stuks afval geregistreerd tijdens World Cleanup Day 2020. Een mooi resultaat waar we met z’n allen heel erg trots op mogen zijn.

Impact van World Cleanup Day

Als eigenaar van een groot bedrijf hoef je er absoluut niet trots op te zijn dat je bovenaan de ranglijst staat. Red Bull is het daar dan ook helemaal mee eens. Red Bull is dan ook niet trots op deze plek en wil er alles aan doen om hier verbetering in te brengen. Het is dan ook afwachten hoe Red Bull dit gaan aanpakken. Laten we hopen dat het inderdaad waar is en dat we minder Red Bull blikjes zullen vinden in onze prachtige natuur.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.