Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
weetjes over de maand juli

Juli is voor veel mensen de maand van ontspanning en rust. Dit komt omdat de zomervakantie en de bouwvak midden in deze maand vallen. Tijdens deze vakantie kunnen alle eindexamen studenten ook lekker uitrusten, want ook de examens vallen in deze maand.

De vakantiemaand

Zoals we hierboven ook al zeiden is juli een echte vakantiemaand. Dit komt natuurlijk door de zomervakantie en de bouwvak die midden in de maand vallen. Doordat deze vakanties in juli vallen staan de eerste dagen van deze maand vaak ook als zwart beschreven op alle verkeerskalenders.  Dit komt omdat het dan namelijk enorm druk is en je altijd wel in de file moet staan wanneer je op de snelweg naar bijvoorbeeld Frankrijk gaat. Dit is namelijk ook niet heel erg gek, iedereen wilt namelijk zo snel mogelijk vetrekken uit Nederland waardoor ze sneller op de plaats van stemming kunnen zijn en heerlijk kunnen relaxen op het strand. Naast de eerste dagen is het ook het weekend rond de 15de een zwart weekend. Je verwacht het bijna niet maar dat komt omdat de eerste mensen dan alweer terug komen van vakantie terwijl de tweede groep net vertrekt, extra druk dus. en dan op het einde van de maand juli is er weer een ellendig weekend op de snelweg. Je moet er dan ook echt wat voor overhebben om op je bestemming te komen. Gelukkig hebben de meeste mensen dat ook wel.

⭐️Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

De sportmaand

Naast vakantie staat juli ook in het teken van sport. Om de vier jaar wordt er namelijk een wereldkampioenschap voetbal gehouden die altijd in de maand juli komt. Naast voetbal wordt er ook een jaarlijkse wielerwedstrijd gehouden. Het kan dan ook bijna niet anders dat je er nog nooit van gehoord hebt maar in de maand juli is ook altijd de Tour De France. Als laatste is er ook altijd een tennistoernooi genaamd Wimbledon. Wimbledon is een tennistoernooi waar de beste tennissers van de hele wereld bij een komen om te bepalen wie de beste tennisser op dit moment is. Door drie van deze fantastische sporttoernooien kunnen we dan ook wel concluderen dat juli een echte sportmaand is.

De hooimaand

Naast sport en vakantie moet er natuurlijk ook nog hard gewerkt worden. Voor de boeren met vee is juni dan ook een hele belangrijke maand. Sinds oudsher is het namelijk al zo dat de boeren in de maand juli gaan hooien. Dit kan namelijk door het mooie weer wat altijd in juli is. Om goed te kunnen hooien heb je namelijk veel zon en redelijke tempraturen nodig omdat het hooi goed droog moet zijn. We kunnen je dan ook aanraden om een dag te gaan fietsen of rijden door het platteland want de kans is aanwezig dat het mooie plaatjes kan opleveren. Veel mensen halen de maand juni en augustus dan ook vaak door elkaar. Dit komt omdat de maand juni bekend staat als de hooimaand en augustus als de oogstmaand. Hooien is eigenlijk ook oogsten en dat is dan ook de reden dat veel mensen dat vaak door elkaar houden.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.