Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
5 dingen te doen in juni

De zesde maand van het jaar is alweer in zicht, juni! Juni is de maand waarin de zomer officieel begint. Daarom wordt juni ook wel de zomermaand genoemd. Hieronder staan een aantal activiteiten die je kunt gaan doen tijdens de zesde maand van het jaar.

1. Terrasjes bezoeken

Iedereen heeft er zo lang naar uitgekeken, een drankje drinken op het terras! Het mag weer! De coronamaatregelen worden eindelijk versoepelt. Dat betekent dat de terrasjes weer open mogen. En daar genieten we enorm van. Heerlijk in de zon genieten van een hapje en een drankje. De borrelplanken en de wijntjes vliegen de toonbanken over. De gezelligheid van de terrasjes is onmisbaar. Zodra de zon zich weer laat zien, is het heerlijk om gezellig op het terras te zitten met vrienden en familie. Juni is daar dus de perfecte maand voor! Let wel op dat je van tevoren reserveert bij jouw favoriete café of restaurant.

2. Wandelen

Met het heerlijke zomerweer op komst is er niets beters dan het maken van een wandeling. Het grote voordeel van wandelen is dat het altijd en overal kan. In je eentje of met een gezelschap. Wandelen is de perfecte manier om door de tijd heen te komen. Tijdens het wandelen kun je genieten van de omgeving om je heen. Zoals het bos of het strand, maar ook als je door je eigen stad of dorp loopt, zul je sneller de kleine details opmerken. Een bijkomend voordeel van wandelen is dat het een prima manier is om fit te worden. Houd het wandelen leuk en verras jezelf met afwisselende routes.

3. Picknicken

Buiten eten is zo veel leuker dan binnen aan de keukentafel. Je zou daarom een picknick kunnen organiseren. In juni is het vaak lekker weer, waardoor het heerlijk is om buiten op een kleedje te gaan eten. Zorg ervoor dat je lekkere broodjes en/of lekkernijen hebt en iets te drinken. Het enige wat je dan nog moet doen is het gezelschap uitnodigen en gaan! Je hoeft helemaal niet ver er op uit om een gezellige picknick te hebben, ga desnoods lekker in de achtertuin zitten. Geniet van elkaars gezelschap, het eten en het lekkere weer. Veel plezier!

4. Vissen

Vissen wordt gezien als een ontspannende activiteit. Naast dat het ontspannend is kan de activiteit ook heel spannend zijn. Tijdens het vissen kun je jezelf ontspannen en volledig overgeven aan de natuur en het lekkere weer. Maar toch zit je vol spanning te wachten tot dat er een vis aan je haak hangt. Een heerlijke activiteit, waarbij er ook nog eens voldoende afstand gehouden kan worden tot andere vissers, de maatregelen moeten natuurlijk nog wel in acht worden genomen.

5. De auto wassen

Autowassen is een activiteit waar je misschien minder snel aan zult denken. Juni is de perfecte maand om je auto een volledige opfrisbeurt te geven. Vlak voor de vakantieperiode, zorg jij ervoor dat je auto al helemaal klaar is voor de grote reis. Lekker spelen met het water en ondertussen de auto schoonmaken. Twee vliegen in eén klap. Het enige wat je nodig hebt, is een emmer met sop en een spons. Als je toch lekker bezig bent zullen je buren het ook niet erg vinden als hun auto gewassen wordt. Zo blijf je bezig.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.