Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Nijmeegse Vierdaagse

In de derde week van juli kun je de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Het is de grootste wandelprestatie-tocht ter wereld. Het heeft meer dan 45000 deelnemers met meer dan 70 verschillende nationaliteiten, van 11 jaar tot 90+. Mensen komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in de Waalstad en haar prachtige omgeving. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: het felbegeerde Vierdaagse kruisje. Veel mensen die de vierdaagse lopen, zetten hun wandelprestatie in om geld in te zamelen voor een goed doel. Je kunt je dan aansluiten bij een van de partner goede doelen of je kunt zelf een goed doel kiezen om voor te lopen. 

Geschiedenis

Op 3 april 1908 werd de Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding opgericht. Het eerste ding wat ondernomen werd door de nieuwe organisatie was de, voor voornamelijk militairen, georganiseerde wandelvierdaagse van 1909. Op 1 september 1909 ging de aller eerste Vierdaagse van start. Hier waren 306 deelnemers. Onder de wandelaars waren maar tien burgers en verder alleen militairen. In 4 dagen werd er 140 kilometer afgelegd, waarbij ze pas op de laatste dag weer terugkeerde naar de startplaats. 

Bijzondere edities

Er zijn verschillende edities geweest waar iets gebeurt is of wat mensen bij gebleven is. Zo werden er een aantal afgelast of er gebeurde iets wat is bijgebleven.

Anderen lezen ook:

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.