Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
fiets naar je werk

Op 14 mei zou het nationale fiets naar je werk dag zijn. Door de corona maartregelen is deze datum verplaatst naar 24 september. Anders zou je het wel gemakkelijk afgaan, nu er van je wordt gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken.

Gezondheid

Fietsen is gezond voor je. Door te fietsen verbeter je je conditie en je weerstand. Dus waarom zou je de auto pakken als je ook met de fiets naar het werk kan gaan? Het is misschien minder snel en warm op de fiets, maar dat zijn dan ook de enige nadelen die je kan bedenken als je op de fiets naar je bestemming vertrekt. Het tempo wat je fietst is helemaal aan jezelf, afhankelijk van je tempo en de ondergrond verbrand kan je tot wel 1100 calorieën per uur verbranden. Naast de lichamelijke verbeteringen, is fietsen ook erg goed voor je geest. Tijdens het fietsen kan je je verstand op nul zetten en gewoonweg gaan. Het fietsen zal zorgen voor een vermindering van stress, waardoor je weer beter kan slapen. Kortom, door te fietsen zal je lichaam en geest zich verbeteren waardoor jij je beter zou gaan voelen. Laat de auto dus lekker op de oprit staan en ga met de fiets.

Milieu

Fietsen heeft niet alleen voordelen voor jezelf als persoon. Door te fietsen lever je ook een goede bijdrage aan het milieu. Doordat je de auto laat staan waar het staat, zal de CO2 uitstoot afnemen. Dat is dus een stuk beter voor het milieu. Daarnaast heb je geen last van files. Als meerdere mensen besluiten om met de fiets naar het werk te gaan, zal je al gauw merken dat de lucht helderder wordt en dat het geluidsoverlast afneemt.

Extra redenen

We zullen een aantal extra redenen noemen om vaker op de fiets naar het werk te gaan. Eén van de redenen om je er van te overtuigen om met de fiets te gaan is om het feit dat het gewoon weg goedkoper is. Je hoeft geen kosten meet voor de brandstof te betalen en ook eventuele parkeerkosten zullen er niet meer zijn. Over parkeerkosten gesproken. Met de fiets zul je nooit last hebben van parkeerstress. Er is altijd wel een plekje vrij waar je je fiets neer kan zetten, dat kan vaak gewoon dicht bij de voordeur waardoor je minder ver hoeft te lopen voor dat je bij je officiële bestemming bent.

Sneller op de fiets

Je zou kunnen zeggen dat je met de fiets sneller bent dan met de auto, dit geld niet voor elke stad. Vooral in de drukke steden staan vaak files waardoor je heel lang onderweg bent voordat je bij de bestemming aangekomen bent. OP de fiets rij je zo al die auto`s voorbij waardoor jij sneller bent dan de bestuurders in de auto. Daarnaast hebben fietsers in veel steden ook voorrang waardoor je nog sneller alle stilstaande auto`s voorbij rijdt.

Fiets naar je werk dag

Naast alle boven genoemde redenen om met de fiets naar je werk te gaan is het vooral ook heel gezellig. Samen met collega`s in beweging op weg naar je werkplek. Schrijf het in je agenda 24 september 2020 is het fiets naar je werk dag. Maar wees vooral niet bang om vaker de fiets te pakken dan die ene keer per jaar.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.