Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30

Op 24 juni is het een feestelijke dag voor de feeën liefhebbers. Het is namelijk internationale feeën dag! Voor de grote en de kleine liefhebbers van deze magische wezens is het dus de ideale dag om alle dagelijkse bezigheden opzij te zetten. In plaats van de gewoontes moge de liefhebbers op deze dag flink uitpakken om in de fantasiewereld te leven.

Fantasiewereld

Op de internationale feeën dag slaan we de armen in een en laten we onze fantasieën hun eigen weg gaan. We laten ons betoveren door de onwetendheid en geven ons over aan de wereld vol met fantasieën. Deze wereld is het tegenover gesteld van de realiteit, wat voor sommige mensen fantastisch is. Even weg van de werkelijkheid en je volledig overgeven aan een wereld wat eigenlijk niet bestaat. Door onze verbeeldingen zijn eigen gang te laten gaan, kan iedereen zijn eigen fantasie wereld creëren.

De feeën

Op de internationale feeën dag op 24 juni geven de liefhebbers zich volledig over aan dit magische wezen. Maar wat is een fee nou eigenlijk? Een fee is vaak een vrouwelijk figuur met goede bedoelingen. De magische wezentjes worden vergeleken met elfen. Het verschil tussen de elf en de fee is dat de feeën een toverkracht bezitten. Ook hebben de feeën mooie vleugels waarmee ze kunnen vliegen. De magische wezens hebben een ondeugend en intelligent karakter. Hun karakter in combinatie met hun kleurrijke en magische uiterlijk is de reden waarom we zo verliefd zijn op de fee. Naast al deze eigenschappen staan de feeën voornamelijk bekend om het feit dat ze kunnen vliegen, toveren en wensen laten vervullen.

Sprookje

Doordat de fee alleen bestaat in de fantasieën worden ze in verschillende sprookjes anders afgebeeld. In het ene sprookje zijn de feeën klein en in het andere sprookje hebben de wezens een normaal postuur. Ook de leeftijd van de fee verschilt per verhaal en sprookje. Maar de feeën zijn niet alleen in sprookjes te vinden. Ook de eeuwen oude mythes en legendes vertellen over het bestaan van de fee.

Bestaan feeën echt?

De feeën zijn ontstaan in een fantasiewereld die gecreëerd is door de mensen. Maar zullen er in het echt ook feeën bestaan? Dat is de vraag die veel kinderen en liefhebbers zich afvragen. In principe is er nooit bewezen dat deze magische wezens niet bestaan. Daarom blijven we geloven in het fantasiewezentje dat al je wensen laat uitkomen.

Magische dag

Op deze magische dag mogen de meest kleurrijke feeënjurken en de mooiste vleugels weer uit de kast getrokken worden om jezelf helemaal om te toveren tot een echte fee. Je feeënoutfit kan alle kanten op, omdat de feeën in een fantasiewereld leven mag jij zelf bepalen hoe jouw favoriete fee eruit komt te zien. De kleuren van je jurk en de vormen van de vleugels mag je helemaal zelf invullen, ook kun je er voor kiezen om een toverstokje aan je outfit toe te voegen. Alles kan en mag. Zolang het maar een magische dag is waarop je fantasie een eigen leven gaat leiden.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.