Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Internationale achtbanen dag

16 augustus is het weer zover, en dan is het weer Internationale Achtbanendag. Er zullen  ook nogal wat mensen zijn die er  blij mee zijn, maar ook een groot deel die dat niet zijn. Inderdaad, de angst voor achtbanen is bij veel mensen nog steeds erg hoog.

De snelste achtbaan van Nederland

Als we aan achtbanen denken, denken we al snel aan Walibi. De Goliath ligt in Walibi Holland en is sinds 2002 veruit de snelste achtbaan van Nederland. De topsnelheid van deze 1.214 meter lange achtbaan is 105 km/u. Deze achtbaan ging sneller dan wat we overdag op de snelweg mochten rijden. De achtbaan zelf is niet heel spectaculair, maar meer standaard, waar je een maximale hoogte van 6,8 meter bereikt, dan daal je af met 105 km/u. Een ritje in Goliath duurt ook maar anderhalve minuut. Deze achtbanen zijn echt voor de snelheidsduivels in ons. Houd je van snelheid? Dan moet je naar Walibi Holland.

De snelste houten achtbaan van Nederland

Je zou bijna denken dat Walibi hier ook een prijs zou winnen. Het is echter niet het geval. Troy is de snelste en hoogste houten achtbaan van Nederland. Troy is de houten achtbaan van Toverland en  de op één na snelste achtbaan van het park. Deze monsterlijke kolos is eigenlijk iets korter dan  Robin Hood. Ongeveer een centimeter om precies te zijn. maar Troy is  de recordhouder voor een hogere val. Troy werd in 2007 gebouwd door Great Coasters International. Dit bedrijf heeft een aantal achtbanen gebouwd. We kunnen echter trots zijn op Troy. Troy staat namelijk op de eerste plaats bij de snelste achtbanen van Nederland. We kunnen er trots op zijn en het is  zeker de moeite waard om  te leven. Die 2.4g wil iedereen wel eens beleven in een houten achtbaan. We beloven je dat het een echte ervaring wordt die je absoluut niet wilt missen.

Geschiedenis

Amerikanen vieren Roller Coaster Day op 16 augustus. We weten niet veel over deze nationale feestdag, niet alleen de Verenigde Staten staat bekend om zijn achtbanen, lang en eng. De oorsprong van de feestdag  is niet helemaal bekend, maar de beste verklaring is dat het eerste patent werd verleend voor een achtbaan op 16 augustus 1898. Pretparken in de VS vieren deze dag met elke dag een serie van diverse kortingen en acties, dus dat er  meer mensen naar de pretparken komen. Ben jij iemand die al heel  lang naar dat ene pretpark wil met bepaalde achtbanen? Misschien is  het nu de tijd. Grote kans  dat  grote pretparken op deze dag speciale acties houden. Zorg  dus voor  een leeg plekje  in je agenda zodat je altijd kunt genieten van de leukste achtbanen van Nederland. Anders moet je weer een jaar wachten en dat wil je natuurlijk niet.

Lees ook:

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.