Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Internationale margerita dag

Houd jij van een frisse cocktail, die je naar internationale sferen brengt? Dan proosten wij graag met je op World Margarita Day. Ontdek alles over de oorsprong van deze internationale feestdag. Deze, en andere bijzondere feestdagen vind je op jaarkalender.nl

De oorsprong van de margarita cocktail

Het klinkt misschien als een cocktail met mediterrane -of Italiaanse oorsprong, maar de margarita cocktail komt oorspronkelijk uit de contreien van zuidelijk Amerika. Wanneer je de Italiaanse Pizza Margarita wilt vieren, moet je nog even wachten op Pizza Dag.

Over wie de Margarita cocktail heeft bedacht, word nog steeds getwist. Verschillende barkeepers maar ook auteurs van culinaire boeken, melden allemaal dat ze de margarita hebben uitgevonden. Zover de documentatie strekt, lijkt het erop dat de eerste margarita’s werden geserveerd rond 1940.

Het verhaal gaat dat de margarita een luxe uitvoering is van de tequila shotjes, gekenmerkt door de harde smaken van zout, tequila en citroen. Door deze smaken te combineren en te schenken in een mooi glas, werd het nuttigen van deze drank, ineens een stuk leuker en bereikte men een grotere doelgroep.

Hoe maak je deze cocktail?

Wie het wel eens gedronken heeft weet dat er in de klassieke margarita, Tequila zit. Maar een minder bekend ingrediënt is Triple Sec. Een sterke likeur, die naar sinaasappels smaakt. Een ingrediënt dat ook veel in andere cocktails word gebruikt als smaakmaker. Samen met limoensap combineer je de ingrediënten tot een heuse Margarita Cocktail. In plaats van zout op de rug van je hand, zit er aan het randje van het glas, zout.

Variaties op de margarita cocktail

Zoveel mensen, zoveel wensen! Terwijl Amerika claimt dat ze deze cocktail hebben uitgevonden, zijn er over de hele wereld mensen aan het experimenteren met verschillende variaties op de margarita cocktail. Verschillende likeuren vervangen de Triple Sec van de klassieke versie en zorgen voor vele smaak- en kleurvariaties. Bijvoorbeeld door er Blue Curaçao door te mengen of door de toevoeging van vers fruit. Zelfs aan de beleving word gedacht: door het bevriezen van de cocktail mix en het vervolgens blenden van de ingrediënten heb je een heerlijke verkwikkende cocktail op hete zomerdagen.

International margherita day – een dag voor een feestje

Samen met een tal van kookboekschrijvers en culinair bloggers vieren we elk jaar de margarita dag. Online vind je talloze variaties op deze klassieke cocktail. Met tenminste een grote Mexicaanse hoed en een leuk glas in je hand, vieren wij deze dag graag samen met jou.

⭐️ Tip: Wil je nog meer redenen om te proosten? Bekijk onze inhaakkalender voor de leukste en meest bijzondere momenten.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.