Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
de zomer van 2021 is onderweg

Over 18 dagen is het weer zover, dan is het weer zomer! De tijd waar we een aantal weken vakantie nemen, Ook kunnen we dan echt genieten van het heerlijke weer in ons eigen land, maar hoe zit het precies met de zomervakantie en het corona virus?

Datum zomer 2021

De zomer mag van vele Nederlanders liever vandaag dan morgen beginnen. Helaas is dat niet mogelijk, de datum waarop de zomer officieel begint is namelijk 24 juni. We moeten dus nog even wachten met z’n allen. Als we kijken naar de afgelopen jaren kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat we ook deze zomer weer fantastisch weer krijgen in Nederland. Laten we het met z’n alle hopen want dat hebben we dan ook echt wel verdiend na deze vervelende corona tijd.

Zomer 2021 en corona

We krijgen langzaam aan een beetje hoop aangezien het de afgelopen weken erg goed gaat met het corona virus in Nederland. Daardoor worden de corona maatregelen steeds soepeler in ons land. Het is sinds kort ook weer toegestaan om naar een aantal landen af te reizen. Dit geeft natuurlijk goede hoop dat we tijdens de zomervakantie ook weer naar het buitenland mogen. Het is dan ook erg belangrijk dat we ons nu ook nog aan de corona maatregelen houden. De overheid geeft dan ook aan dat we alleen naar landen mogen afreizen die een geel of groen reisadvies hebben. Ook geven ze aan dat ze in die landen misschien andere corona maatregelen hebben en daarom goed moeten kijken wat daar wel en niet mag. Ook is de kans aanwezig dat er een eventuele quarantaine- of testplicht kan zijn. De overheid is hier dan ook erg streng op. Het is dan ook erg belangrijk dat je regelmatig kijkt of het reisadvies is veranderd op de website van de Rijksoverheid.

Zomervakantie 2021

Zoals we eerder aangaven krijgen we langzaam aan weer een beetje hoop dat we in de zomer weer naar het buitenland op vakantie mogen. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan wat je wilt gaan doen op vakantie, wil jij juist de stadjes in of lig jij liever op je zonnebedje aan het strand te genieten van de zee en de zon? De keuze is reuze op dit moment, dit komt omdat sommige Griekse eilanden weer open zijn, naast deze eilanden zijn er nog veel meer landen waar je heen mag. Dit zijn alle landen en plekken waar jij op dit moment kan genieten van je wel verdiende vakantie: Mallorca, Menorca, Ibiza,  Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventua, Zakynthos, Corfu, Kefalonia Samos, Portugal, Madeira, Bulgarije, Turkije en Egypte. Genoeg plek om dus heerlijk te relaxen en van je wel verdiende rust te genieten. Het is dan wel fijn dat we dit jaar we op dit moment op vakantie mogen. Niet alleen voor ons maar ook voor de reisorganisaties die bijna twee jaar zonder enkele inkomsten zitten. Ze zeggen niet voor niets de aanhouder die wint, dat zie je hier maar weer.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.