Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
RSI dag

Tijdens de Internationale RSI dag wordt er stil gestaan bij alle klachten die worden veroorzaakt door het herhaaldelijk en constant uitvoeren van bepaalde bewegingen. RSI klachten ontstaan voornamelijk door computer werk, maar ook in de vrije tijd kunnen RSI klachten ontstaan door overmatig tablet en telefoon gebruik. RSI veroorzaakt voornamelijk klachten in de rug, in de nek en in de schouders, maar ook in andere gedeelten van het lichaam. Om je te helpen deze klachten zo veel mogelijk voorkomen worden hebben we in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet voor een goede werkomgeving.

1. Hou je werkomgeving vrij van stress

Er kan al snel stress ontstaan op de werkvloer, vooral als er veel deadlines moeten worden gehaald. Een beetje stress is gezond, maar te veel stress is niet goed voor de werkomgeving. ALs er teveel stress ontstaat in jouzelf of om jou heen, kijk dan hoe je hier iets aan kan veranderen. Het is belangrijk om samen met je collega’s er aan te werken de omgeving zo stressvrij mogelijk te houden. Overmatige stress kan al snel doorschieten in je lichaam en zo RSI klachten veroorzaken.

2. Zorg dat je goed kan zitten aan je bureau en voorkom RSI klachten

Om een goede houding aan te nemen tijdens het werken, is het belangrijk dat je goed kan zitten aan je bureau. Zorg dat je stoel goed afgesteld is en zorg ook dat je bureau een goede hoogte heeft om aan te werken. Je voeten moeten altijd plat op de grond kunnen staan met je knieën moeten in een hoek van 90 graden, de tafel moet op ellebooghoogte staan. Ook is het de bedoeling dat je ontspannen kan zitten. Zo creëer je de ideale zithouding.

3. Zorg dat je op een goede afstand van je beeldscherm zit

Om zo ontspannen mogelijk achter je computer te werken is het belangrijk de computer op de juiste afstand en op de juiste hoogte te hebben staan. De bovenkant van het scherm kan het beste net onder je ooghoogte staan. Zorg er daarnaast voor dat je op minimaal een armlengte van je scherm verwijdert bent. De muis van de computer moet in lijn zijn met je schouder en het toetsenbord in lijn met je beeldscherm.

4. Hou je werkomgeving fris

Het is een stuk aangenamer om te werken in een frisse werkomgeving. Zorg dat je je bureau opgeruimd houdt en dat je alles goed op orde houdt. Je kan het beste alleen op je bureau hebben liggen wat je echt nodig hebt. Maak daarnaast regelmatig je werkomgeving schoon. Het beste is om iedere dag na het werk je omgeving op te frissen, zodat je de volgende dag met een frisse start aan het werk kan gaan.

5. Zorg dat je werkomgeving de juiste temperatuur heeft

Om prettig te werken is het belangrijk dat je werkomgeving een fijne temperatuur heeft. Over het algemeen is een net wat frissere werkomgeving beter voor de concentratie, maar een te koude omgeving zorgt ervoor dat bijna al je energie gaat naar het warm houden van je lichaam. Een ideale werk temperatuur ligt over het algemeen tussen de 19 en 21 graden.

6. Gebruik een inhaakkalender voor dagen zoals de RSI dag

Om je werkomgeving overzichtelijk te maken is het een goed idee om gebruik te maken van een inhaakkalender. Een inhaakkalender is een kalender met inhakers die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Aan deze inhakers zijn speciale momenten of dagen gekoppeld. Denk hieraan bijvoorbeeld aan een bijzondere Valentijnsdag of wanneer je een vrije dag hebt!

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.